Vragen over hoge kosten AED in Hollands Kroon

Datum:
 • maandag 18 december 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - De gemeente Hollands Kroon geeft te veel geld uit aan het vervangen van AED’s die in geval van nood kunnen worden gebruikt om iemands hart weer normaal te laten kloppen.
  Michiel Snik 18-12-2017
  Dat stelt GroenLinks in vragen aan het college. Om een dekkend AED-netwerk in Hollands Kroon te houden wil de gemeente 125.000 euro op tafel leggen. Voor dat geld worden 45 van de 53 AED-kasten vervangen. GroenLinks meldt blij te zijn met een dekkend netwerk in de gemeente, maar de partij constateert tevens dat dit tienduizenden euro’s goedkoper kan. De kosten voor een AED zijn namelijk sinds 1 januari van dit jaar voor rekening van de zorgverzekeraar en na de komende jaarwisseling kun je de kosten bij de ambulancedienst declareren, zo heeft GroenLinks uitgezocht. De partij vraagt zich daarom af waarom de gemeente deze kosten voor haar rekening neemt.
  Tevens twijfelt GroenLinks aan de reanimatie-cursus die vrijwilligers moeten volgen. De gemeente gaat er vanuit dat de 770 vrijwilligers door één instructeur in negen avonden kunnen worden voorgelicht. ,,Maar de Nederlandse Reanimatieraad stelt dat er per zes cursisten één instructeur moet zijn’’, constateert fractievoorzitter Jan Eichhorn. De opzet van de gemeente strookt niet met de regelgeving, zo constateert de partij.
  Tevens twijfelt de fractie over het onderhoud en de plekken waar de AED’s hangen. Ook het feit dat de directeur van het installatiebedrijf dat de AED vervangt tevens voorzitter is van de adviserende Stichting AED Hollands Kroon roept vragen op bij GroenLinks.
  Noorhollands Dagblad
  0 reacties :

  Een reactie posten