Mantelzorgwoning in Wieringerwerf moet toch plat

Datum:
 • zaterdag 23 december 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Ilona en Nico de Vries moeten de mantelzorgwoning op het erf bij hun huis aan de Zeugweg in Wieringerwerf alsnog verwijderen.
  Martijn Gijsbertsen 23-12-2017
  De commissie voor beroep- en bezwaarschriften van de gemeente Hollands Kroon heeft burgemeester en wethouders, die het echtpaar daartoe hadden gesommeerd, in het gelijk gesteld.

  Opvang

  Het stel heeft de houten noodwoning in 2015 laten bouwen als tijdelijke opvang voor hun in psychische problemen verkerende dochter en twee kleinkinderen.
  Nu zij is verhuisd, moet de mantelzorgwoning worden afgebroken. Het echtpaar De Vries wil liever iemand anders van de noodopvang gebruik laten maken. Dat wordt door de gemeente echter niet toegestaan.

  Advocaat

  ,,We gaan in overleg met onze advocaat om te bekijken of het zin heeft naar de rechter te stappen’’, aldus Nico de Vries. ,,Maar eerlijk gezegd zijn we een beetje moegestreden door deze kwestie.’’
  Het stel heeft begin januari overleg met wethouder Theo Groot over de ontstane situatie. Er is tot op heden geen termijn gesteld wanneer de mantelzorgwoning weg moet zijn.

  Noordhollands Dagblad


  4 reacties :

  Zorro zei

  Welk afdelinkje dat geheel zelfsturend en autonoom rondprutst moet hier zijn gelijk halen? Hebben ze niets beters te doen?

  Anoniem zei

  Nee Zorro, ze hebben veel te weinig te doen en daarom vieren de ambtenaren hun frustraties op de bewoners van Hollands Kroon bot.
  In Duitsland functioneert het ambtelijk apparaat veel beter als in Nederland en dat doen ze met de helft van de ambtenaren.
  Het is een zwaar overbetaald beroepsgroep, zeker vergeleken met de mensen in de particuliere sector.

  Bakker zei

  Als je de juiste vrienden hebt in Hollands Kroon is alles mogelijk. Een mantelzorgwoning moet verdwijnen in opdracht van dit college met roverhoofdman Nawijn aan het hoofd. Neem bijvoorbeeld Coƶperatie ZAP die vanwege haar 100 jarig bestaan graag het predicaat Royal wilde voeren. Geen nood, weliswaar bestond ZAP 100 jaar maar voldeed niet aan de criteria van onbesproken gedrag en meer dan 100 werknemers. ZAP had slechts 6 werknemers in dienst en was regelmatig betrokken bij problemen met justitie vanwege (milieu)overtredingen.
  Was ook niet erg want Nawijn en zijn vriend Remkes wisten er een punt aan te draaien waardoor ZAP zich alsnog "Royal" mocht noemen.
  Familie de Vries heeft dus duidelijk niet de juiste (corrupte) vrienden.

  Anoniem zei

  Vriendjes politiek!

  Bakkker schreef over de juiste vrienden, en dat klopt wel.
  In de omstreden bruidswinkel aan de Planetenlaan in Wieringerwerf waar de gemeente mee in zijn maag zit en wilde opkopen en slopen voor 6 ton daar mag men wel in wonen. Daar wonen nu ook twee gezinnen in, en zijn ook nog steeds aan het verbouwen. Mag dat dan wel allemaal en is deze winkel wel goed gekeurd voor zo'n grote bewoning! Familie de Vries ik zou maar eens gouw gaan uitzoeken wie daar de vriendjes van zijn. En Hollands Kroon heeft helemaal niets op met mantelzorg zoals ook bij jullie, want de buren van deze winkel word op voorhand ook al een vergunnings vrije mantelzorgkamer verboden te bouwen. Hiep hiep hoera, lang leven de zelfsturende arrogante ambtenaren van de modernste gemeente van Nederland. En de advocaten en rechters hebben weer werk en het kost de gemeenschap weer bergen met geld.

  Een reactie posten