Geen nieuwe partijen in Schagen en Hollands Kroon

Datum:
 • zaterdag 30 december 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - In Schagen en Hollands Kroon doen in maart 2018 dezelfde partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen als vier jaar terug.
  In Hollands Kroon hebben wel verschillende partijen een nieuwe naam gekozen. Zo staat Algemeen Belang Hollands Kroon nu op de lijst als OHK (Onafhankelijk Hollands Kroon).
  Dit is volgens de partij geen echte naamsverandering alleen een andere aanduiding. Progressief Wieringermeer heeft bij de vorige verkiezingen meegedaan als Progressief Hollands Kroon.
  Deze partij heeft bewust ’Hollands Kroon’ geschrapt uit de aanduiding omdat zij zich naar eigen zeggen schamen over de gang van zaken in deze gemeente. Daarmee doelen zij op zowel de bestuurlijke problemen als binnen het ambtenarenapparaat.
  Zij staan nu als ’ANDERS!’ op de lijst. De seniorenpartij wil met een afkorting op de lijst, dus SHK. Verder doen in deze gemeente het CDA, VVD, GroenLinks, Lada, D66 en Christen Unie mee.
  In Schagen verandert er niets. Hier doen huidige partijen weer mee: Seniorenpartij Schagen, JESS, VVD, CDA, PvdA, D66, SP, Wens4U en Duurzaam Schagen.
  Den Helder kent wel verschillende partijen die eerder niet meededen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hierbij gaat het om Gemeentebelangen Den Helder, Beter voor Den Helder, Sociaal Lokaal en de PVV.
  Enkele partijen zitten al wel in de huidige raad en zijn afsplitsingen van andere fracties.
  Eilandbewoners kunnen op Texel in maart ook kiezen uit twee nieuwe partijen: Eiland Belang en Alternatief. Texel telt daarmee nu vijf lokale partijen.
  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  Blijkt eens temeer welk een kolere zooi het is binnen de gemeenteraden van HK en Sgn ! Zijn lieden die aan de leiband lopen (zie Sijbenga versus Nawijn) van de betreffende BenW's !!!!!!!!!!!!!!!

  Een reactie posten