Bezwaren bewonen voormalige school afgewezen

Datum:
 • maandag 18 december 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Het college van Hollands Kroon heeft  bezwaren tegen het bewonen van de voormalige Antoniusschool aan de Ooievaarsweg in Nieuwe Niedorp afgewezen.
  Michiel Snik 18-12-2017

  De gemeente wil het bestemmingsplan wijzigen zodat de oude school kan worden verbouwd tot woningen en een maatschappelijke ruimte aan de voorkant.

  Op 460 meter van de oude school staat de grote windmolen van veehouder Rene van der Hulst. De provincie hanteert de regel dat er 600 meter moet zitten tussen woningen en zo'n windmolen, meldt Van der Hulst in zijn bezwaar tegen het bewonen van de oude school. Ik heb heel veel discussie met omwonenden gehad over mijn windmolen en wil straks geen problemen krijgen met de bewoners van die oude school", licht de veehouder toe.

  Volgens de gemeente is er echter geen probleem want 600 meter geldt alleen als er een nieuwe molen wordt gebouwd en niet andersom zoals hier het geval is.

  Van der Hulst heeft zelf een vergunning aangevraagd voor het bouwen van een nieuwe stal voor 435 koeien. De agrariër wil met zijn bezwaar ook voorkomen dat dergelijke plannen straks onmogelijk worden. "Voor zover het in ons land met alle milieueisen nog mogelijk is een stal te bouwen. Ik heb daarvoor overigens nog geen concrete plannen."

  De gemeente meldt dat het bewonen van de school straks geen belemmeringen voor de bedrijfsvoering van de agrarische bedrijven in de omgeving zal hebben.

  Noordhollands Dagblad
  6 reacties :

  Anoniem zei

  De 600 meter is toch bedoeld om bewoners te behoeden voor overlast van de molens?

  Anoniem zei

  Heeft de gemeente de school verkocht?.........

  Bakker zei

  Zolang er in Nederland jaarlijks tienduizenden dieren moeten worden afgemaakt omdat er veel te veel op een veel te kleine ruimte zitten en dus ziek worden , moeten we boer van der Hulst niet serieus nemen met zijn klacht over de milieuregels. Zolang zowel gemeente als de milieudienst weigeren te handhaven loopt het wel los met de klacht van van der Hulst met zijn overlast gevende windmolen. De tegenwoordige boeren hebben nooit genoeg en worden miljonair over de rug van de bevolking die hun inkomen uit de volstrekt overbodige windmolens(zonnepanelen) financieren. De Gemeente is ook niet wijs om woningen te willen bouwen op een veel te korte afstand van zo'n onding, dat vraagt weer om rechtszaken en daarin is Hollands Kroon onovertroffen.

  Sam Kooy zei

  't Wat was ook weer de reden dat mevr. Sijbenga de naam van haar partij Progressief Hollandskroon gaat veranderen ? Juist. Door o.a. pure schaamte politiek-inzittende te zijn van Hollandskroon. Is immers voor de zoveelste keer: BenW van Hollandskroon ! Het grootste tuig van de richel !

  Anoniem zei

  Stemmen in MAART zou ik zeggen.

  Anoniem zei

  Anoniem, we weten inmiddels door schade en schande wijs geworden op welke partijen we niet moeten stemmen, maar wij zouden niet weten op welke partij dan wel in Hollands Kroon, dus dan maar helemaal niet meer stemmen.

  Een reactie posten