Waddenfonds verdeelt miljoenen

Datum:
 • zaterdag 21 oktober 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hippolytushoef  - Waddenfonds verdeelt miljoenen  meldt woordvoerder Geert Boesjes van het Waddenfonds.
  Michiel Snik

  Het Waddenfonds start een nieuwe subsidieregeling en heeft in totaal maar liefst zeventien miljoen euro om te verdelen. Dit is meer dan in de voorgaande jaren, omdat het geld ook over veel meer thema's mag worden uitgesmeerd.

  Gemeenten, bedrijven, belangenorganisaties en particulieren kunnen tussen 18 december van dit jaar en 25 januari 2018 een subsidieaanvraag  indienen bij het Waddenfonds voor hun plannen die de 'kwaliteit van het waddengebied verbeteren', zo meldt woordvoerder Geert Boesjes van het Waddenfonds.

  Er is in eerste instantie bijna 9,5 miljoen euro beschikbaar. ,,Maar wij willen in de loop van 2018 deze subsidieregeling nogmaals openstellen.  Daarvoor is dan naar verwachting zo'n 7,5 miljoen beschikbaar. Projecten die eerder zijn afgewezen kunnen dan, eventueel aangepast, in de herkansing', zegt Boesjes.

  Voor elk project wordt door het Waddenfonds maximaal een bijdrage van 500.000 euro verstrekt.
  Daarmee wordt voorkomen dat grote  projecten het fonds in een keer leeg vissen.  ,,Wij mikken met deze regeling niet zozeer op de mega-grote projecten", legt Boesjes uit.

  De projecten die nu in aanmerking   komen voor de nieuwe regeling  moeten betrekking hebben op
  een  van de thema's van het Waddenfonds. Dit zijn natuur, werelderfgoed, bodem, water, licht en geluid, duurzame recreatie en toerisme, verduurzaming energiehuishouding, duurzame waddenhavens, duurzame visserij en duurzame agrarische sector.

  Er kan subsidie worden aangevraagd voor elk van de thema's of bij voorkeur voor een combinatie van twee of meerdere thema's, zo laat de woordvoerder van het Waddenfonds weten.

  Voor de nieuwe subsidieregeling is op 13 november in De Wierschuur in Hippolytushoef een informatiebijeenkomst. Ook in Friesland en Groningen komen bijeenkomsten. Belangstellenden moeten zich aanmelden via info@waddenfonds.nl.

  Noordhollands Dagblad


  --

  3 reacties :

  Sam Kooy zei

  Is een "mooie" reden voor wethouder Meskers nog meer geld te steken in ZIJN Waddenpoort. Dezelfde Waddenpoort heeft o.a. geresulteerd in niet meer dan een dorpsstrandje aan de Hofmanshaven (eigen constatering) goed voor een ontmoetings- en verzamelplaats voor homo's en drugsdealers. Nog niet gesproken over de eerste potloodventer die zich daar op 1 september j.l. vertoonde. En in de donkere uren van een etmaal op deze desolate en van god verlaten plek voor criminele activiteiten. Deze plaats is - en n.m.m.: was - bedoeld voor de stalling van campers etc. Tourisme dus. Echter, Meskers is zijn naam en is de gemeentelijke baas, in dit project samen met zijn ondergeschikte Kerssens !

  Kapitein Rob. zei

  Mooie plek om kinderen kennis te laten maken met onze moderne 'maatschappij'. Of: hoe kunnen wij onze toekomst, de jeugd dus, zo snel mogelijk naar de bliksem helpen. Proficiat!

  Sam Kooy zei

  Mooi gezegd Kapitein Rob. Jouw 2e zin: Meskers is de man die dat op zijn geweten heeft !

  Een reactie posten