Omroep wil geld Hollands Kroon

Datum:
 • donderdag 26 oktober 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Schagen FM gaat de gemeente Hollands Kroon om extra geld vragen als de lokale omroep de zendmachtiging voor de gemeente in de wacht weet te slepen.
  Mike Deutekom
  Dat zegt manager en hoofdredacteur Ed van Oerle.
  Schagen FM heeft een verzoek ingediend om de zendmachtiging voor de gemeente te krijgen, waarmee de zender ook in Hollands Kroon dé lokale omroep zou worden. Die machtiging is nu nog in het bezit van RTV Noordkop. Volgens Van Oerle wil Schagen FM ’uitbreiden’ naar het noorden om aan de plannen van de OLON (organisatie van lokale omroepen in Nederland) te voldoen.
  De OLON wil dat de lokale omroepen een streekomroep worden. Schagen FM, RTV Noordkop en LOS Den Helder zouden daarin moeten samengaan. Van Oerle: ,,Maar de gesprekken daarover zijn stukgelopen. Wij wilden op basis van gelijkwaardigheid praten. Al zijn er natuurlijk verschillen. Bijvoorbeeld in de ondersteuning van de gemeenten. Wij denken dat we een prima omroep kunnen opzetten in Hollands Kroon, al zal de gemeente dan wel meer moeten bijdragen.’’

  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  Kan natuurlijk ook andersom maar daar heeft Schagen FM kennelijk nog niet aan gedacht. De naam van RTV Noordkop is al toepasselijk en hoeft niet gewijzigd te worden want die bestrijkt de gehele Noordkop, inclusief gemeente Schagen. Voorts betreft het eveneens Den Helder alsook Texel. Van die laatste behoeven ze daar in Schagen al helemaal niets te verwachten. Texel is immers zelfsupporting !

  Een reactie posten