Nawijn trekt zich terug

Datum:
 • dinsdag 17 oktober 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - Hollands Kroon zoekt burgemeester.

  Martijn Gijsbertsen  
  Hollands Kroon moet op zoek naar een nieuwe burgemeester. Jaap Nawijn (65) heeft zijn kandidatuur voor herbenoeming ingetrokken.

  Hoewel de VVD-burgemeester eerder via deze krant liet weten er in Hollands Kroon graag nog zes jaar aan vast te plakken, blijkt Nawijn van gedachten veranderd. Hij wil desgevraagd niet reageren op de vraag waarom.

  ,,Die beslissing heeft de burgemeester enkele weken geleden voor zichzelf genomen", aldus gemeentewoordvoerder Ben Bruin. ,,Om privéredenen heeft hij deze afweging gemaakt. Verder wil hij daarover niks kwijt."

  Volgens Bruin staat de ophef over het vertrek van twee topambtenaren, financiële tegenvallers en het laat of slecht informeren van de gemeenteraad door het college 'totaal los' van Nawijns beslissing.

  De raad, die een stem heeft in de voordracht voor een tweede termijn bij de Noord-Hollandse commissaris van de Koning Johan Remkes, is van de ingetrokken kandidatuur op de hoogte gesteld. In ieder geval de fractie van coalitiepartij Lada noemde herbenoeming van Nawijn 'niet vanzelfsprekend'.

  De burgemeester kwam eerder in opspraak vanwege zijn declaratiegedrag en omdat hij twee inwoners, betrokken bij een burenconflict, tijdens een raadsvergadering 'zure gekken' noemde.

  In een persverklaring laat Nawijn weten zich tot 1 september 2018 'vanzelfsprekend met dezelfde energie en positieve instelling voor Hollands Kroon te blijven inzetten'.

  Noordhollands Dagblad

  5 reacties :

  Sam Kooy zei

  Zelfs nú liegt Nawijn. Natuurlijk is de laatste raadsvergadering de laatste druppel geweest. Zoniet, dan had Nawijn een ander tijdstip moeten kiezen. Ook hierin is hij niet geloofwaardig. Is n.m.m. de zoveelste leugen die door hem en zijn kornuiten wordt verkondigd. Evenals de leugens omtrent energie en positiviteit. Ja voor hemzelf. Maar in het belang van de inwoners ?: pure leugens ! Houd je het komende jaar maar vast beste burgers van HK !

  Bakker zei

  Natuurlijk verlaat Nawijn het zinkende schip voordat de lijken uit de kast komen rollen.
  Eigenlijk ongelooflijk dat een fraudeur burgemeester kan worden en tot overmaat van ramp ook nog kan blijven, maar in Hollands Kroon met wethouders als Groot, Meskers, Westerkamp en van Gent is op dat gebied werkelijk alles mogelijk. Het hele stelletje incl. Nawijn is de schaamte al lang voorbij.

  Anoniem zei

  zure gek.

  Zorro zei

  Geloof dat pas als hij daadwerkelijk weg is; het is een VVD er welke volkomen onbetrouwbaar zijn en meesters in het liegen.

  Anoniem zei

  Een echte leugenaar raakt verstrikt in zijn eigen leugens!
  Nawijn wilde niet reageren waarom hij nu onverwachts eerder weggaat. Zijn eerder opgestapte naaste collega's hebben het voorbeeld pas gegeven en zijn gevlucht, omdat de grond onder de voeten te heet werd omdat de beerput nu langzaam open begint te komen en begint te stinken. In de wandelgangen te horen komt er nog wel wat aan waar menig ambtenaar het niet zal redden. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en probeert op het laatst zijn vege lijf en goede naam ? nog te redden. Maar of die nog te redden is valt te bezien. De aankomende tijd zullen we het mee maken.

  Een reactie posten