Geld voor inventarisatie natuur in Hollands Kroon

Datum:
 • zaterdag 1 juli 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - De gemeenteraad heeft daarom besloten maximaal 20.000 euro beschikbaar te stellen voor het uitvoeren van een inventarisatie van wat er leeft - flora en fauna - in Hollands Kroon, en waar.


  Lydia Jasper

  De verschillende soorten op aarde houden de natuur in evenwicht. De gemeenteraad van Hollands Kroon hecht veel waarde aan het bewaken van deze zogenoemde biodiversiteit.
  De gemeenteraad heeft daarom besloten maximaal 20.000 euro beschikbaar te stellen voor het uitvoeren van een inventarisatie van wat er leeft - flora en fauna - in Hollands Kroon, en waar.
  Ook moet er een gedragscode komen waarin de spelregels staan over ruimtelijke ingrepen en duurzaam beheer in de buitenruimte. Het bedrag wordt opgenomen in de begroting van 2018.
  Johan Paul de Groot van ChristenUnie: ,,In ruim honderd jaar is de biodiversiteit in Nederland afgenomen tot zo’n vijftien procent van de oorspronkelijke situatie. Dat is een zorgelijke ontwikkeling.’’
  De raad heeft zich in januari tijdens een openbare bijeenkomst in de Cultuurschuur al laten informeren door deskundigen. Hollands Kroon heeft nog geen beleid op het gebied van biodiversiteit.

  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Johan Zillig zei

  Zijn er weer vrienden in beeld die op een opdracht zitten te wachten ???

  h.oldeboom zei

  Volstrekte onzin deze inventarisatie; na de drooglegging van de diverse polders in HK-gebied is alles wat er in de 'natuur' (opm: er is hier geen natuur - alles is aangelegd) bijgekomen is , meegenomen. Dus stelt die hele natuur hier niets voor en zal nooit iets voorstellen; tenzij men deze polders weer teruggeeft aan het wad. Wel weer werk voor zo'n idiote bioloog.

  Een reactie posten