Tonnen te besparen op brede school Hippolytushoef

Datum:
 • woensdag 14 juni 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Hippolytushoef - Hollands Kroon kan enkele tonnen besparen, wanneer de gemeente ervoor kiest om de toekomstige brede school in Hippolytushoef aan de bestaande school De Kei te bouwen.
  Martijn Gijsbertsen  Dat stelt raadslid Henk-Jan Wittink van Onafhankelijk Hollands Kroon. Hij heeft met  diverse bouwkundigen, onder wie architect (en ex-raadslid) Pim de Herder, onderzoek gedaan.

  "Naast de school is voldoende ruimte om een extra vleugel te bouwen", aldus Wittink. "De huidige parkeerplaatsen met kiss- & ridestrook kunnen worden verlegd parallel aan de N9, waar nu honden worden uitgelaten. Kinderen kunnen ook dan via de Elft met de auto worden gebracht en gehaald."

  Door het kiezen voor behoud van het bestaande gebouw hoeven volgens Wittink geen geen kosten worden gemaakt voor tijdelijke huisvesting van scholieren tijdens de nieuwbouw.

  "Voor een noodvoorziening op de plek van het oude gemeentehuis moet na sloop de grond bouwrijp worden gemaakt en units worden gehuurd en geplaatst. Dat kost handenvol geld".

  Sloop van De Kei is volgens een enquête die Wittink heeft gehouden onder ruim vijfhonderd inwoners heeft gehouden, ongewenst. Een meerderheid wil het karakteristieke pand behouden: 57 procent is voor aanbouw, dertig procent voor sloop. Hollands Kroon heeft vijf miljoen euro voor het project uitgetrokken en stelt dat het aan het schoolbestuur is om tot een ontwerp voor de Elft te komen.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten