Teelt medicinale wiet krijgt geen steun raad

Datum:
 • zaterdag 3 juni 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon -  Anna Paulowna - In tegenstelling tot de collega's in Schagen heeft een meerderheid van de raadsleden in Hollands Kroon tegen een 'medicinale cannabis-motie' gestemd.
  Mike Deutekom

  Het leeuwendeel van de gemeenteraad zag niets in het voorstel van Groenlinks, PvdA en D66 om burgemeester en wethouders te vragen een brief naar het kabinet en de Tweede Kamer te sturen. In die brief zou namens Hollands Kroon moeten worden opgeroepen om'in beperkte mate en onder voorwaarden zelf-teelt van vijf planten voor medische doeleinden' toe te staan. Dit omdat voor bepaalde patiënten medicinale cannabis een wetenschappelijk bewezen pijn bestrijdende werking heeft.

  Volgens Groenlinks, PvdA en D66 vergoeden veel verzekeraars het gebruik niet en zíjn zelf-teelt en andere wegen om aan de drugs te komen illegaal.

  Toch wil de rest van de raad niets weten van een oproep. Dit omdat de Tweede Kamer over het onderwerp al een besluit heeft genomen, waarmee een oplossing voor patiënten moet komen.

  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Anoniem zei

  De meeste partijen zijn tegen omdat ze geen flauw benul hebben wat medicinale cannabis inhoudt. De partijen die wel op de hoogte zijn en tegen zijn, willen de farmaceutische industrie niet voor de voeten lopen met een geneesmiddel dat en goedkoop is, vaak beter werkt en bovendien geen bijwerkingen heeft. Het middel is al 12000 jaar oud en heeft een zeer brede werking.
  In Zweden wordt medicinale wietolie LEGAAL voorgeschreven aan kinderen met epilepsie, het enige middel dat werkt. Ook in de dierenwereld geven baasjes van honden met epilepsie dit middel en ook daar zijn heel veel positieve resultaten.
  Ook drukke kinderen, tegenwoordig ADHD kinderen genoemd, hebben bewezen veel beter af te zijn met medicinale cannabis in plaats van het middel Ritalin terwijl de gevolgen van dit chemische middel nog niet eens bekend zijn, maar het middel is in ieder geval goed voor de geneesmiddelenfabrikant.
  De landen om ons heen zijn een stuk verstandiger en legaliseren dit geneesmiddel steeds meer, in Nederland is de gezondheidszorg bijkans onbetaalbaar geworden, mede door de veel te dure chemische geneesmiddelen.
  Het is ook niet de keuze van de zorgverzekeraars het middel sinds 1 januari van dit jaar niet meer te vergoeden, het is in opdracht van Rutte en zijn boefjes.
  Hulde in ieder geval voor GL, PvdA en D'66.

  Een reactie posten