Kritisch rapport over Nationale Politie: platteland is ‘politieloos’ en vrijhaven voor criminelen

Datum:
 • dinsdag 13 juni 2017
 • in
 • Twaalf commissarissen van de Koning slaan alarm over criminele vrijplaatsen buiten de Randstad

   
  Het platteland is een “luilekkerland voor criminelen”, waar agenten niet of nauwelijks komen. Als zij hun neus al laten zien, duurt het vaak lang voor ze ter plaatse zijn. In snoeiharde bewoordingen fileren twaalf commissarissen van de Koning in een rapport de prioriteiten van de nationale politie, die in 2013 werd gevormd.
  Terwijl de politie haar blik richt op steden in de Randstad, heeft de rest van Nederland het nakijken. Zo ontstaat het “politieloze platteland”, waar blauw op straat ontbreekt, net als voldoende recherchecapaciteit en een functionerende waterpolitie. Criminelen kunnen zo vrijwel ongestoord hun gang gaan.
  Als voorbeeld noemt het rapport de vierhonderd vakantieparken in Gelderland. In sommige parken hebben criminelen vrij spel. De commissarissen spreken van sociale problematiek, illegale prostitutie en uitbuiting. “Als je als crimineel carrière wil maken, doe je er verstandig aan naar landelijke gebieden te gaan, daar is nauwelijks politie”, schrijven ze.
  (ANP)

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Nog veel erger is dat de vaderlandse politie een zeer onbetrouwbaar overheidsorgaan is geworden dat de allochtonen voortrekt tov. autochtonen.
  Hetzelfde met de rechterlijke macht, een paar jongens die een rotje tegen een moskee gooien krijgen 3 jaar onvoorwaardelijk(zogenaamd terreur), een allochtoon die een vrouw beroofd, mishandelt en verkracht komt er met een fopstrafje van af.
  Nederlanders krijgen steeds minder vertrouwen in de Nederlandse Staat, dankzij Rutte en zijn helpers.

  Anoniem zei

  Had dat zooitje ongeregeld dat niet van tevoren kunnen bedenken; door welk een bedroevend minkukel niveau wordt dit land geregeerd?!

  Een reactie posten