Keek op de Week (22) met sluiten balies, tekort na overschot en......

Datum:
 • woensdag 7 juni 2017
 • in
 • Categorie: , , ,
 • HOLLANDS KROON - Hoogte en dieptepunten van week 22 van 2017 (29 mei tot 4 juni)


  Plaats 1 

  Opheffen van de gemeente balies Hollands Kroon 

  Hollands Kroon gaat digitaal; in 2018 worden alle loketten gesloten. Alle contacten met Hollands Kroon moeten DAN via uw PC gaan lopen. Een brief inleveren is niet mogelijk, een acuut probleem aankaarten is niet mogelijk, kortom: Deze methode is uitermate geschikt en wellicht ook als zodanig bedoeld, de burger en/of bedrijven zoveel mogelijk op afstand te houden.
  Al zou je een samenleving via een PC kunnen sturen, en omdat volgens de gemeente 98% van de inwoners met deze methode het eens is. En die resterende 2% hebben zeker geen PC en kunnen dan gezellig bij de buren terecht?


  Plaats 2 

  Radiostilte bij raadsvergadering op 1 juni 

  Bij het bekijken/beluisteren van de raadsvergadering via de website van HK  zagen wij bij aanvang uitsluitend de lippen van wethouder financiën bewegen. Te horen over het debacle, dat Hollands Kroon alsnog in de min belandde over 2016, was er niets. Simpel, het geluid van de raadsvergadering was kennelijk uitgezet. Of omdat de domme burger dan niets zou begrijpen van de financiële capriolen van Hollands Kroon.
  Afijn, eerst een plus van ruwweg 6 promille en nu een tekort van 2 promille, zodat de totale misrekening 8 promille zijnde ruim 800.000 euro bedraagt.

  JAS: Doet u het ook zo met uw huishoudboekje of is uw baas een filantroop die liefdevol uw geklungel compenseert?


  Plaats 3 

  Van Gent ‘hekelt’ onderzoek zorg 

  PvdA, GroenLinks en Christen Unie hebben een onderzoek ingesteld naar het functioneren van zorgbedrijf Inclusio.

  Conclusie: HK houdt de vinger te weinig aan de pols en laat de regie volledig aan Inclusio over. Van Gent’s reactie op de conclusie van PvdA, GL en CU is negatief; alle beweringen van PvdA, GL, en CU zijn onterecht.

  JAS: Een contract bestaat meestal uit 2 toezichthouders van opdrachtgeverszijde (HK) gerekend zijn dat:
  1. Contractbeheerder zijnde wethouder (van Gent)
  2. Contracthouder; een daarvoor aangewezen ambtenaar die regulier op de status en het verloop van de contractuitvoering en de financiën toeziet en daartoe minimaal eens per maand een contractmeeting met Inclusio heeft. Hij rapporteert een de wethouder!

  De vraag van JAS is dan ook of deze contracthouder/ambtenaar wel geschikt voor deze functie cq. is en of van Gent wel in staat is verslagen van contractmeetings te lezen en te begrijpen. Begrijpelijk dat zij de verslagen van de  PvdA, GL en CU wegwuift: het heeft er alle kans van dat zij niet begrijpt waar zij mee bezig is (zie ook deze LINK ), zomin de haar ten dienst staande ambtenaar. Een audit op de contractuitvoering en beheersing lijkt ons op zijn plaats - maar zal deze onpartijdig zijn en durft van Gent dit aan als zij risico loopt af te gaan en haar biezen moet pakken?


  Redactie JAS

  0 reacties :

  Een reactie posten