Anna Paulowna groeit: 51 huizen

Datum:
 • donderdag 8 juni 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - Er staat een nieuwe uitbreiding van de woonwijk Elshof Zuid in Anna Paulowna op stapel. 


   Martijn Gijsbertsen  Projectontwikkelaar BPD laat nabij gemeentehuis/multifunctionele accommodatie De Ontmoeting grond voor de bouw van in totaal 51 huizen bouwrijp maken.

  Rijtjeswoningen 

  „Begin 2018 willen we starten met de realisatie, dit najaar begint de verkoop", beaamt Peter van Oeveren namens BPD desgevraagd.

  „Het gaat om rijtjeswoningen, 2 onder-1-kappers en enkele kavels voor vrijstaande huizen. De prijzen moeten nog worden vastgesteld."

  In Elshof Zuid zijn tot dusverre bijna honderd woningen, huur en koop; gebouwd. In totaal mag dat ruimschoots het drievoudige worden. Ontwikkelaar en gemeente Hollands Kroon hebben afgesproken dat fasegewijs wordt bekeken hoe groot de animo is. De belangstelling voor de circa veertig koophuizen was tot dusverre zeer groot: BPD kreeg eerder beduidend meer inschrijvingen dan het aantal woningen dat in de etalage was gezet.

  „Deze nieuwe fase gaan we in tweeën splitsen", aldus Van Oeveren. „Dit wordt een apart buurtje in de wijk met een wat andere identiteit dan wat er nu staat."

  Waterlandse sfeer 

  „De karakteristieke jarendertigstijl blijft behouden, de gevel krijgt een Waterlandse sfeer: de bovenste verdieping wordt van buiten met hout bekleed."

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten