Windmolenprimeur in Robbenoordbos

Datum:
 • dinsdag 23 mei 2017
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Hollands Kroon -Wieringerwerf -  Het Robbenoordbos in de Wieringermeer wordt het eerste bos in Nederland waar windmolens komen te staan.
  Martijn Gijsbertsen
  Nuon wil als onderdeel van het Windpark Wieringermeer (99 turbines) vier windmolens tussen de bomen langs de AZ plaatsen. Hierover heeft het energiebedrijf eerder - financiële afspraken gemaakt met grondeigenaar Staatsbosbeheer.

  De turbines krijgen een hoogte van maximaal 120 meter en hebben rotorbladen van hooguit 117 meter. Uit navraag door deze krant blijkt dat tegen de vier bosturbines geen afzonderlijke bezwaren binnen zijn gekomen.

  De benodigde vergunningen zijn al rond. Nuon beschouwt het Robbenoordbos vanwege de vrije windstroming als ideale Plek om groene stroom te winnen.

  Het bedrijf heeft aan de Wieringerrandweg, grenzend aan het bos, een perceel grond gekocht om ter compensatie nieuwe bomen te planten. Het gaat om vier hectare en ruim 20.000 bomen. Het  Robbenoordbos is in totaal 580 hectare.

  Deze compensatiebomen moeten uiterlijk twee jaar na de bouwstart van de windmolens zijn geplant. Naar verwachting worden de turbines niet eerder dan medio volgend jaar geplaatst.

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Bakker zei

  We doen er van alles aan om de vogelstand op peil te houden, NUON en de vrienden van NUON doen er alles aan om de vogelpopulatie de nek om te draaien met de dodelijke wieken van de zwaaipalen. Hoe is het in godsnaam mogelijk, windturbines in een bos.

  Een reactie posten