Pleidooi uitstel besluit sluiting baden Hollands Kroon

Datum:
 • maandag 1 mei 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - D66 Hollands Kroon probeert achter de schermen de andere fracties er van te overtuigen dat uitstel van het besluit over de zwembaden op dit moment de beste optie is. 
  Michel Snik

  De gemeenteraad moet morgen besluiten over de toekomst van de zwembaden. Drie van de vier zwembaden in de gemeente Hollands Kroon dreigen te worden gesloten omdat de initiatiefgroep Hollands Kroon Overleg Zwembadenexploitatie (HOZE) er niet in is geslaagd met een haalbaar alternatief voor de zwembadenexploitatie te komen. HOZE vraagt echter uitstel van dit besluit. De initiatiefgroep is tegen een aantal problemen opgelopen die meer tijd kosten. Daarbij gaat het onder meer om de personeelslasten die volgens

  Hoze in verschillende zwembaden veel te hoog zijn. Woordvoerder Simon Eg zegt er van uit te gaan uiteindelijk wel met een goed plan te kunnen komen waarmee de baden open kunnen blijven. De initiatiefgroep heeft wel geld van de gemeente nodig voor nader onderzoek door Sportfondsen. Uitkomsten zijn er dan 'in het vierde kwartaal'.

  ,,Uitstel tot in het vierde kwartaal hoeft de gemeente geen extra geld te kosten omdat de beoogde bezuiniging pas geldt voor 2018’’, zegt Piet-Wim Klaver namens D66. ,,Sluiting van baden is zo’n ingrijpend besluit, dat moet je goed uitzoeken. HOZE is goed bezig, je moet ze de tijd gunnen het werk af te maken. Dat willen wij in een amendement morgen ook voorstellen. Daarover hebben we contact met alle partijen en ik verwacht daar ook een meerderheid voor te krijgen.’’

  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  t'Ja, die kaders toch hè van dit gemeentebestuur. Ze doen niet anders. Kader na kader, na kader na kader ! En dan stem je natuurlijk als raadslid mee met de bedoeling van Meskers, Westerkamp, of hoe die lui dan ook mogen heten. Van het woord uitstel wegens grote behoefte van de bevolking hebben ze daar nog nooit gehoord. Ik kan er een boek over schrijven. Kost me aan dat stelletje onbenullen echter teveel tijd.

  Een reactie posten