Keek op de week met HVC, windmolens en....

Hollands Kroon - Hollands Kroon -  Hoogte en dieptepunten van week  20 van 2017 (15 mei tot 
21 mei)
.
Plaats 1

Begroting HK op orde.

De begroting is op orde; van de 100.000.000 euro omzet is 600.000 overgehouden  in 2016. Dat is 6 promille. Als u bijvoorbeeld 50.000 euro per jaar verdient en u spaart 300 euro dan ligt dat in dezelfde 6 promille verhouding als wat Hollands Kroon “overhoudt”.
En dat noemt het NHD  een prima resultaat?

JAS: Dit is een gelukstreffer, laat je nakijken!
PS: Op welke post wordt trouwens ‘overgehouden?
      Op de zorg misschien?

Plaats 2

Windmolenpark Westeinde.

Ondanks een tegenactie van het NLVOW, wordt waarschijnlijk het windmolenpark Westeinde gerenoveerd. Hoger en groter. Want het klimaat moet gered worden door windmolens te plaatsen maar zou dat werken?
Is het u al opgevallen dat wij sinds 2006 met een duidelijk waarneembare  weeromslag naar beneden te maken hebben en wij sinds 2012 al 3 zeer koude voorjaren gehad hebben. Zouden de wereldvreemde en volksvijandige politici en bestuurders dit al gemerkt hebben? Waarschijnlijk niet; ze hebben er namelijk geen rapporten over gelezen en het ‘kouder worden’-scenario komt niet overeen met hun wensdenken en politieke dogma’s.


Plaats 3

De Poldermolen (op wind).

Oorspronkelijk zou deze molen bedoeld zijn omwonenden (gebaseerd op nabij liggende overlast ondervindende postcodes aan het Wieringermeer windpark)  min of meer schadeloos te stellen voor de windmolen-ellende; zo wordt hun fysieke ellende financieel afgekocht. Inmiddels zijn er veel afgevallen liefhebbers/postcodes uit de privé sfeer (huishoudens) en wordt de ‘regeling’ aantrekkelijk gemaakt voor het bedrijfsleven. Er zijn dus straks 2 soorten profiteurs in de ‘vereniging’.
Enerzijds de huishoudens en anderzijds de ondernemers, wie van de twee heeft echt voordeel?
Stel dat er 1000 huishoudens meedoen die gemiddeld volgens CBS opgave 3500 KWh per jaar gebruiken zodat de molen voor alleen de huishoudens 1000 x 3500 KWh = 3,5 MW continu moet produceren. Voorts de 300 ondernemers;  wij schatten dat de ondernemers ongeveer 3x een huishouden = 10.000 kW/jr. verbruiken = 300 x 10.000 KWh = 3 MW
Als je nu een 3,5 megawatt molen neemt met een jaarrendement van 33%  dan produceert deze molen gemiddeld over een jaar 1 MW.
Wat qua stroomverbruik ruimschoots onvoldoende is voor alle aandeelhouders cq geldwolven, maar kennelijk wel voor de subsidies die er te ’verdienen’ zijn.

JAS: Waar komt het resterende deel van de stroom, zijnde 6,5 MW continu/jaar vandaan?


Plaats 4

Samsom wordt parttime adviseur HVC

Samsom heeft overal verstand van want bij HVC hebben ze hem nodig vanwege zijn kennis van energie. Zou het kunnen dat gevoegelijk aan het verstandelijk niveau van het HVC bestuur getwijfeld kan worden nu zij er nu pas achter komen dat zij een energiedeskundige nodig hebben?. Of zou, zoals JAS zo vaak bericht heeft dat HVC een parkeerplaats voor ex-politici, wethouder etc. is en dat daarom de onverlaat Samson en Greenpeace actievoeder binnengehaald wordt?
Welke gage strijkt Samsom op voor zijn adviezen? Gezien de recente loonsverhogingen van de directeur zal dat niet mis zijn; Samsom in loondienst bij de 2e kamer streek al gauw €100.000 op en moet ook nog alimentatie betalen.
Samsom heeft als staat van dienst in elk geval de PvdA geruïneerd en gedecimeerd en gaat nu HVC adviseren. Samsom kent de energiewereld goed en is daarom aangenomen bij HVC om uit te zoeken waar het grote geld zit zodat de gewone man, die hij haat als de pest, nog meer te lijden zal hebben van zijn milieu fanatisme. U kunt er dus verzekerd van zijn dat deze milieu-functionaris U binnenkort in het donker of op zwart zaad zal zetten! Uw energierekening zal verdubbelen; Mensenhaat is immers deze ex-PvdA-er niet vreemd.

JAS: Wanneer wordt HVC nu eens verkocht aan een commercieel bedrijf? Zijn wij van dat milieu politiek dilettantisme gedoe en baantjesmachine af welke bekostigd wordt uit de zak van de burger.

Redactie JAS3 reacties :

Th Moras. zei

Of Samsom overal verstand van heeft valt te betwijfelen maar dat hij meer opstrijk al de Minister President dat is wel zeker.Dus heeft hij nu een punt om Rutte een oog mee uittesteken. Dus hij is lang niet achterlijk zoals sommigen denken

Anoniem zei

De Brazilianen weten dat ze op grote schaal door de politici belazerd en bestolen worden, vandaar de massale protesten.
In Nederland zijn we nog niet zo ver, hier denkt het dom gehouden volk dat de politici er zijn voor de kiezers terwijl ze op grote schaal bestolen worden.

Sam Kooy zei

De bazen van Hollandskroon weten exact - dus met name genoemd - op welke onderdelen zij wensen te bezuinigen. Zij hébben dus bezuinigd. Ofwel zuiniger geleefd. Het is de gemeentelijke bosses gewoontegetrouw gegeven hun overschotten niet uit de doeken te doen maar dit - voor het volk - in één geheel op het gemeentelijke laken te gooien. Is voor ondergetekende uitsluitend een actie van misleiding en bedrog maar wellicht voor velen - zij die erin trappen - een mooie opsteker !!! Zo steekt de politiek in elkaar.

Een reactie posten