Hollands Kroon van troon gestoten als veiligste gemeente van Noord-Holland

Datum:
 • dinsdag 30 mei 2017
 • in
 • Categorie:

 •            Hollands Kroon - Hollands Kroon is niet langer de 'veiligste ' gemeente van Nederland.


             
          Dat blijkt uit aangiftecijfers van de politie.Hollands Kroon is van de troon gestoten             door Beemster en moet nu zelfs genoegen nemen met de zevende positie in de                    provincie.
  Toch is het aantal misdrijven en delicten in de Noordkopgemeente niet toegenomen.

  Inbraken

  Dat houdt in dat ook in Edam-Volendam, Wormerland, Waterland, Wijdemeren en Castricum minder aangiftes zijn gedaan.
  Zo is de hoeveelheid inbraken in woningen en schuren in Hollands Kroon gedaald van 179 naar 152.
  Ook zijn er minder mishandelingen aangegeven: 61 in plaats van negentig. Alleen het aantal vernielingen (van 227 naar 229) en auto-/motordiefstallen (van negen naar tien) blijkt gegroeid.

  Misdaadmeter

  Op de zogeheten AD Misdaadmeter 2016, een landelijke ranglijst van 386 gemeenten op basis van de tien meest voorkomende misdrijven en delicten, is Hollands Kroon dan ook gedaald van plek 256 naar 321.
  Den Helder neemt op die lijst de hoogste klassering van de vier Noordkopgemeenten in: positie 34, tussen Almere en Hoorn. Een jaar eerder stond de marinestad nog op plek 27.
  Amsterdam is de meest criminele plaats van Nederland. In Noord-Holland gaan ook Ouder-Amstel, Zandvoort, Diemen en Huizen Den Helder nog voor.
  In de marinestad is het aantal woning- en schuurinbraken met een derde gedaald van 301 naar 202. De hoeveelheid autokraken nam toe van 86 naar 119. Het aantal straatroven nam af van 22 naar zeven.

  Schagen

  Schagen bekleedt de 131e plaats op de Misdaadmeter en stond vorig jaar op 132. Er werd spectaculair minder aangifte gedaan van vernielingen: een daling van bijna zestig procent (van 711 naar 298 gevallen).
  Het aantal zakkenrolincidenten nam af van 35 naar achttien. Daarentegen stegen de woning- en schuurinbraken (van 160 naar 171) plus straatroven (van een naar elf).

  Bedreigingen

  Texel zakte op de landelijke ranglijst van plek 187 naar 206. Dat is met name te danken aan de groei van het aantal bedreigingen (van tien naar 26) plus woning- en schuurinbraken (van zeventien naar dertig).
  Er werd 34 keer aangifte van mishandeling gedaan, tegen 57 maal het jaar daarvoor. De hoeveelheid vernielingen daalde van negentig naar 67.
  Alkmaar staat volgens de Misdaadmeter op de 41e plek, Purmerend 49e, Heerhugowaard 50e, Enkhuizen 71e, Langedijk 148e en Bergen 152e. De cijfers kunnen vertekenen, omdat zaken waarvan geen aangifte is gedaan niet zijn meegenomen.

  1 reacties :

  Bakker zei

  Veel mensen hebben inmiddels ervaren dat het doen van aangifte een zinloze bezigheid is, want of er wordt geen aangifte opgenomen, of de aangifte komt op een torenhoge stapel terecht en er gebeurt toch niets mee, of de aangifte verdwijnt in een diepe la.
  De door het CBS aangeleverde misdaadcijfers zijn een karikatuur van de werkelijkheid, zoals alles wat de overheid ons wil doen laten geloven ver bezijden de waarheid is.
  Bij het percentage opgeloste "misdaden" zitten bovendien ook de wat zwaardere verkeersovertredingen (door rood rijden, enz.), trek die er af dan is het percentage opgeloste echte misdrijven te verwaarlozen. Er moeten er ook niet teveel worden opgelost want de gevangenissen moeten vanwege bezuinigingen sluiten, de overgebleven bewaarders moeten ook op vakantie, of de enkelbanden zijn op.

  Een reactie posten