Gemeente Noordelijk Zandgebied

Datum:
 • dinsdag 2 mei 2017
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Noordkop - Dat stéékt. ’De gemeente Noordoostpolder heeft meer tulpenvelden dan de hele Bollenstreek bij elkaar’, schrijft het Nederlands Dagblad. Twee pagina’s over de nationale bloemenpracht zonder ons Noordelijk Zandgebied te noemen, dat laten we niet gaan.
  Ed Dekker
  ’Als kleurige postzegels liggen de bloembollenvelden overal verspreid in het strak aangelegde landschap’. Wervende teksten van onze christelijke collega’s over Noordoostpolder. Maar dan. ’Deze gemeente heeft de grootste oppervlakte aan tulpenvelden van Nederland: 1848 ha. Tweede staat de gemeente Hollands Kroon, derde de gemeente Schagen’.
  Klopt, maar het beeld is niet compleet. Hoeveel ND-lezers weten dat Hollands Kroon en Schagen buren zijn? Alle andere gemeenten zitten er ver onder, meldt de krant. Ook wordt benadrukt dat Hillegom en Lisse nog steeds de naam hebben als dé Bollenstreek van Nederland.
  Toevallig is het Noordelijk Zandgebied wél het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld. Dik zesduizend hectare bollen in Het Koegras, Anna Paulownapolder en de Zijpe. Daar is de Noordoostpolder niks bij.
  Gelukkig weten de 3782 wandelaars van Bloeiend Zijpe (afgelopen zondag) beter.
  Wordt het tijd voor de gemeente Noordelijk Zandgebied? Om zo extra toeristen naar de Noordkop te lokken. Of spreekt kwaliteit voor zich?
  Noordhollands Dagblad  3 reacties :

  Anoniem zei

  Wordt het niet tijd om TE STOPPEN met die gevaarlijke bloembollen?

  Puur gif dat er wekelijks overheen gaat.

  Geen snijbloemen in huis!

  Anoniem zei

  Het grootste aaneengesloten gifverspreidingsgebied. Trots op? Slecht voor mens, dier en milieu. Veel wildebijensoorten zijn al verdwenen. Niet kopen, die bloemen.

  Dekker zei

  In de grote steden worden steeds vaker auto's geweerd vanwege de uitlaatgassen en het fijnstof die schadelijk zouden zijn voor de gezondheid.
  In de bollen en landbouwgebieden wordt zoveel gif gespoten dat het IQ van zowel volwassenen als kinderen lager is als het landelijk gemiddelde. Het aantal sterfgevallen als gevolg van kanker is schrikbarend maar wordt niet onderzocht door de GGD.
  Met wind waait er veel fijnstof vermengd met gif door de dorpen, maar dat moet allemaal kunnen en in de steden kan het niet, maar het is in deze streken minstens zo ongezond als in de grote steden en onder Schiphol.

  Een reactie posten