’Geen staatssteun bij verkoop raadhuis’

Datum:
 • maandag 8 mei 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Schagen - ’De raad is geen informatie onthouden, er is geen sprake van staatssteun aan de koper, bij faillissement van koper valt het gemeentehuis terug aan de gemeente, en bij voorgenomen verkoop moet het pand eerst te koop worden aangeboden aan de gemeente Schagen’.
  Richard Zut 

  Een greep uit de antwoorden van het college van burgemeester en wethouders van Schagen op alle Artikel 41-vragen - 47 stuks - waarmee de VVD-fractie de verkoop van het oude raadhuis aan de Oostwal in Tuitjenhorn aan De Telefooncentrale uit Alkmaar aan de kaak stelt.

  Vanavond staat dit onderwerp op de agenda van de gemeenteraadsvergadering die om half acht in het gemeentehuis aan de Laan begint. De VVD vraagt zich in alle toonaarden af of het college - met wethouder Jelle Beemsterboer als onderhandelaar - andere bieders wel een eerlijke kans gegeven heeft om het oude raadhuis te kopen. Dat gaat nu voor 750.000 euro weg voor wat het college een ’uniek concept met kansen’ noemt, waarbij de koper in zeven jaartermijnen mag betalen.

  Noordhollands Dagblad
  0 reacties :

  Een reactie posten