Coöperatie Breedband Hollands Kroon blij met steun van provincie voor glasvezelprojecten

Datum:
 • woensdag 31 mei 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - De coöperatie Breedband Hollands Kroon, initiatiefnemer voor glasvezelnetwerk in die gemeente, is blij met de provincie Noord-Holland.

  Martijn Gijsbertsen
  Om in buitengebieden de aanleg van snelle internetverbindingen grond te krijgen, stelt de provincie zich garant voor leningen. ,,Dat is goed nieuws’’, jubelt directeur Alexander Op de Weegh van de coöperatie.

  Lening

  ,,Om ons uit het slop te trekken, zijn twee stappen nodig. De garantstelling door de provincie, waardoor risico bij de gemeente weg wordt genomen en wij eerder een lening bij de bank krijgen tegen een fors lagere rente, is stap een.’’
  De volgende is dat de gemeenteraad op 20 juni besluit via subsidie of deelname vijf miljoen euro in het project te investeren.

  Handtekeningen

  ,,Als Hollands Kroon ook een duit in het zakje doet, moet in 2018 kunnen worden gestart met realisatie. De laatste vijfhonderd handtekeningen voor contracten met een provider halen we op, wanneer dat licht definitief op groen wordt gezet.’’
  Het Texelse Kabeltex steekt twee miljoen euro in het glasvezelnet, de coöperatie wil voor ruim zeven miljoen een lening afsluiten.

  Internet

  In Hollands Kroon zijn circa 3100 adressen verstoken van goed internet. Ruim 1300 particulieren en bedrijven hebben zich aan de coöperatie verbonden. Om het initiatief uit te voeren, zijn er dik 1800 nodig.
  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten