Week 15 met LADA en de verkiezingen en opnieuw HVC....

Datum:
 • dinsdag 18 april 2017
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon  Hoogte en dieptepunten van week 15  van 2017 (10 april  tot  16 april).  Plaats 1
   Directeur Dion van Steensel van HVC krijgt 10% loonsverhoging – eerst wilde hij 20% meer na ‘bemiddeling’ door de Raad van Commissarissen werd het slechts 10%.
  Vraag JAS: Wie zijn die  commissarissen en welke burgerbelangen vertegenwoordigen zij  -  hebben zij ook het recht om de Wet  Normering Topinkomens terzijde te schuiven?
  En moet van Steensel meer krijgen, omdat hij als onderdirecteur al meer verdiende? En dat is toch geen argument om nu de Wet Topinkomens te negeren; hoogstens een argument zijn topinkomen te verminderen.
  Of moet van Steensel het maximaal toegestane krijgen en de nieuwe onderdirecteur een loonsverlaging?
  En welk belang hebben de aandeelhouders er bij om van Steensel 10% extra te geven terwijl HVC diep en diep in de schulden zit tenzij aangetoond kan worden dat door het management  van Steensel HVC  door het dal heen is en er een duidelijk zichtbaar en aantoonbaar positieve trend in de schuldenontwikkeling (= schuld belastingbetaler) van HVC  is?
  En tot slot:  Waarom is HVC een overheidsinstelling; de taak is vuil ophalen. Dit behoort particulier geregeld te worden en daar zijn salarissen die op grond van prestaties en op financiële mogelijkheden  gebaseerd zijn.
  Het is toch van de zotte dat van Steensel in feite  een extra vaste bonus van 10% krijgt in een door schulden gekwelde en door belastingbetalers in stand gehouden interne belangen club?  

   Plaats 2
  LADA, een partij  waar iedereen zijn hoop op vestigde bij de GR verkiezingen in 2014 en daarmee 6 zetels verdiende en zich vervolgens liet leiden door insiders CDA, VVD en PvdA en volledig ondergesneeuwd werd, heeft inmiddels het belang van de kiezer opnieuw begrepen .
  HOE LOST LADA DIT OP? : 
  JAS stelt voor om in  het programma op te nemen naar de kiezer te luisteren; het is immers juist dit aspect waaraan het de afgelopen 4 jaar bij LADA volledig  heeft ontbroken. En dat niet in het minst door hun medewerking te verlenen aan verregaande delegatiebevoegdheden van de raad over te dragen aan B&W.

  Een partij die luistert naar de kiezer (het volk), die dat opneemt in zijn program; daar moet kiezerswinst uit te halen zijn want die anderen doen dat niet en als de bevolking dan mee mag schrijven in het partijprogramma moet het wel goed komen. Of toch niet?


  Redactie JAS


  2 reacties :

  Anoniem zei

  De burgers kunnen schrijven en roepen tot ze een ons wegen maar de politiek luister toch niet. Niet in Hollands Kroon, niet in de Provincie en al helemaal niet in Den Haag en het meest erge is nog dat het met het jaar erger lijkt te worden.
  Kort gezegd: de politiek heeft schijt aan het volk en voert de eigen (criminele)agenda uit.

  Anoniem zei

  Je kunt beter naar de kiezer luisteren en je verkiezingsbeloftes uitvoeren als je in de coalitie zit, dan tijdens het schrijven van je verkiezingsprogramma. Met een mooi programma maar een coalitiepartij zonder ruggengraat is de kiezer toch verliezer.

  Een reactie posten