Week 13 met griffier vertrekt en HVC...

Datum:
 • maandag 3 april 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon  Hoogte en dieptepunten van week 13 van 2017 (26 maart tot 2 april).  Plaats 1

  Griffier weg

  De griffier gaat weg!: Riep hij ongeveer een half jaar geleden nog van deze gemeente een innovatieve, moderne gemeente te willen maken – nu gaat hij plotseling weg?! Wel weten wij dat het tussen de griffier en Nawijn niet zo best boterde en dat de griffier een steunpilaar voor de gemeenteraad moet zijn.

  Nu hebben wij wel het duale stelsel sinds een jaar of tien ingevoerd maar in Hollands Kroon functioneert dat niet; sterker nog; Het bestaat hier gewoon niet. Hoe kan dat? Door de volksvertegenwoordigers is besloten tot een verregaande delegatiebevoegdheid voor B&W, wat neerkomt op een alleenheerschappij voor Nawijn en Co. En die patriarchale Anna Paulowna- heerschappij wordt volledig uitgebuit en wel ten nadele van de bevolking.

  En nu, de griffier ondersteunt dus een gemeenteraad niet, die niets in te brengen heeft en niets wil inbrengen….en kan het niet vinden met Nawijn. Hij houdt de eer aan zichzelf en vertrekt; gelijk heeft hij.’


  Plaats 2

  HVC 

   De directeur van HVC krijgt opslag; 10% kreeg hij extra – redelijk ruim boven de oorspronkelijk vastgesteld maximum (181.000 euro maximum). Zijn de perikelen met de vergoedingen aan de vorige directeur vergeten?

  Er wordt geen openheid gegeven over de stemverhoudingen in de aandeelhoudersvergadering. Men vindt dat ongepast: waarom? In feite is HVC een overheidsbedrijf met als aandeelhouders de gemeenten en een aantal waterschappen. Belangrijk omdat HVC tevens functioneert als opvang voor ex-wethouders / politici.

  Overigens: HVC is van de bevolking en niet van wethouders / gemeenten! Heeft u ook 10% loonsverhoging gehad? Mensen zat die voor het ‘normale’ salaris dat baantje willen doen – het is niets bijzonders.

  Opm.: HVC moet verkocht worden – dit is geen overheidstaak.


  Redactie JAS
  0 reacties :

  Een reactie posten