Schagen in de fout met windmolen ’158’

Datum:
 • dinsdag 11 april 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Schagen - Bernard Schuijt uit Sint Maartensbrug mag bij zijn boerderij Grote Sloot 158 geen nieuwe windmolen bouwen. De rechtbank Noord-Holland heeft een groep bezwaarmakers tegen de bouw gelijk gegeven. De gemeente Schagen is in de fout gegaan en moet de vergunning intrekken, aldus de rechter.

  10-4-2017
  Schagen ziet de nieuwe molen als vervanging van de turbine die Schuijt in 2015 moest afbreken. De agrariër had die molen op een andere plek gebouwd, en van een ander type dan was toegestaan.
  Nadat de gemeente de nieuwe vergunning had gegeven, scherpte de provincie regels aan. Een nieuwe molen wordt toegestaan als er eerder eentje legaal heeft gestaan. De afgebroken molen stond er illegaal. Volgens de rechter had Schagen moeten vooruitlopen op de aangepaste regels en de vergunning niet mogen geven.
  De gemeente kan in hoger beroep bij de Raad van State. Of dat gebeurt, is nog niet bekend. Henno Dasselaar van het Kritisch Platform Ontwikkeling Zijpe is blij met de uitspraak. ,,Hopelijk betekent dit het einde van een strijd die in 2005 begon.”
  Schuijt wilde maandag niet reageren. Omwonende Romee Kanis vreest dat Schuijt een oudere vergunning gebruikt om toch een nieuwe molen te zetten. Volgens haar geldt die niet meer. Zij is daarom naar de Raad van State gestapt.
  Noordhollands Dagblad

  4 reacties :

  S.Besseling zei

  Voor nu ieder geval hiermee gefeliciteerd!

  Theo Moras zei

  Waarschijnlijk heeft Schagen nu eindelijk dat ze jarenlang tenonrechte inwoners ontzettend veel onrecht heeft aangedaan en hun excuses aan zullen bieden.

  Anoniem zei

  Excuses aanbieden aan een burger?
  De vraag stellen is hem beantwoorden.

  Anoniem zei

  In samenwerking met de democratische gemeente Schagen wordt het volgende plan uitgebroed?

  Een reactie posten