Hollands Kroon komt bemiddelaars tekort

Datum:
 • zaterdag 29 april 2017
 • in
 • Hollands Kroon -  Anna Paulowna - Hollands Kroon heeft een tekort aan buurtbemiddelaars.
  Martijn Gijsbertsen

  Vandaar dat de gemeente een campagne op touw heeft gezet orn nieuwe bemiddelaars te werven voor het bezweren van burenruzies en andere conflicten tussen bewoners.

  Op dit moment zijn er zes buurtbemiddelaars in Hollands Kroon actief. Twee mensen die eerder die rol vervulden zijn vanwege privé-omstandigheden niet langer inzetbaar, een ander is gestopt. Er hebben zich intussen vier nieuwkomers aangemeld en die krijgen in juli de verplichte basistraining voor buurtbemiddeling.

  De gemeente wil er meer mensen bij. ,,Wanneer buurtbemiddeling wordt ,ingezet, gaat de voorkeur ernaar uit een mannelijke en vrouwelijke bemiddelaar samen op pad te laten gaan ', licht woordvoerster Charlotte Puttenstein namens Hollands Kroon toe. rMet de zomerse maanden en vakantieplannen in het verschiet, wat vaak meer overlast met zich meebrengt op het gebied van geluid, groei van tuinbeplanting, barbecueën en meer, wordt een tekort aan bemiddelaars ingeschat. Vrouwen zijn altijd welkom, met name aan mannen is behoefte." Belangstellenden moeten minimaal twee avonden per week beschikbaar zijn,de basistraining en jaarlijks bijscholing volgen plus deelnemen aan kwartaalevaluaties. De vríjwilligersvergoeding bedraagt 150 euro per jaar.

  Noordhollands Dgblad


  0 reacties :

  Een reactie posten