Flexibele 'boa's aan slag in Hollands Kroon

Datum:
 • maandag 3 april 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De gemeente Hollands Kroon krijgt oproepbare bijzondere opsporingsambtenaren (boa's).
  Mike Deutekom

  Deze flexibele boa's kunnen worden ingezet als de enige eigen opsporingsambtenaar van de gemeente bijstand nodig heeft of bijvoorbeeld (langdurig) ziek raakt.

  Het college van burgemeester en wethouders van Hollands Kroon gaat er toe over om drie van deze flexibele boa's te beëdigen.

  Ook wordt een 'akte van bevoegdheid' voor het drietal aangevraagd, van belang bij een eventuele gang naar de rechter. Hierdoor kunnen ze indien nodig gelijk worden ingezet.

  De gemeentelijke opsporingsambtenaren komen onder meer in actie bij controle op naleving van regels rond sociale hygiëne, openbare orde en alcoholmisbruik.

  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Sam Kooy zei

  Hygiene en Openbare Orde ? Hoort daar ook het groenonderhoud bij. Dan weet ik het wel !

  Anoniem zei

  Dus moeten er eerst een hele serie klachten over een fenomeen komen die deels zullen worden weggewerkt door het ambtenarensysteem en als de betreffende ambtenaar/opperboa? dan vindt dat iets werkelijk de spuigaten uitloopt gebeurt er misschien iets. De kneep zit hem in het oproepbare; deze man heeft part noch deel aan de voorgeschiedenis van een fenomeen en wordt gestuurd om een fenomeen dat al ambtelijk ingekaderd is, binnen dat kader te onderzoeken.

  Een reactie posten