Raad Hollands Kroon kiest voor bouw nieuwe brede school op locatie De Kei

Datum:
 • woensdag 1 maart 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • HOLLANDS KROON - HIPPOLYTUSHOEF - Er komt een nieuwe brede school aan de Elft 53 in Hippolytushoef. De plek van de huidige basisschool De Kei is unaniem voor de gemeenteraad van Hollands Kroon de beste optie voor nieuwbouw.

  Door Mike Deutekom - 1-3-2017 

  Daarmee steunt de raad de visie die wordt onderschreven door wethouder Frits Westerkamp en de rest van de stuurgroep, waar onder meer de schoolbesturen zitting in hebben.
  De voorkeurslocatie van de schoolbesturen en de medezeggenschapsraden was aanvankelijk de plek van de school de Marske, aan de Irisstraat. Dit nadat eerder al de Belterlaan als mogelijke locaties was afgevallen.
  Wel wilden de schoolbesturen wel een gymzaal bij de Irislaan, ook al hadden de scholen daar wettelijk gezien geen recht op omdat er binnen een kilometer al een andere gymzaal gelegen is. Westerkamp was bereid om de schoolbesturen daarin tegemoet te komen, mits ze aan drie voorwaarden konden voldoen.
  Die voorwaarden waren onder meer noodzakelijk omdat de verkeerssituatie aan de Irisstraat verre van ideaal is voor een veel grotere school. Westerrkamp wilde dat de school zou toezien op gebruik van een ’kiss-and-ride’-strook bij het zwembad, waarna de leerlingen verder lopend naar school zouden gaan.
  Ook moest er voor de gymzaal met de Stichting Sportcentrum Wieringen (SSW) een intentieverklaring worden getekend om gezamenlijk gebruik mogelijk te maken.
  En als laatste zouden de schoolbesturen opdraaien voor eventuele budgetoverschrijdingen, aangezien de gemeente al de extra kosten voor de gymzaal op zich zou nemen. ,,De schoolbesturen kondne niet aan alle drie de voorwaarden voldoen’’, verklaarde Westerkamp.
  Een meerderheid van de gemeenteraad stemde dinsdagavond daarom in met nieuwbouw aan de Elft. Wel met het verzoek om de beeldbepalende gevels van De Kei te behouden.

  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  ....... en wordt gelijk een prachtig modern oud-gemeentehuis-van-Wieringen ten gerieve van een aantal noodlokalen gesloopt ? Dit wil je niet weten moge dit zo zijn !

  Een reactie posten