Provincie zet vervangen van windmolens bij Breezand door

Datum:
 • woensdag 8 maart 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - BREEZAND - Gedeputeerde Staten ziet geen problemen om de windmolens langs het Noordhollands Kanaal tussen Breezand en ’t Zand te vervangen.

  Door Michiel Snik - 8-3-2017, 

  De provincie heeft daarom afgelopen dinsdag officieel de definitieve verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor het vervangen van zeven windmolens vlakbij hogedrukgasleidingen.

  Omwonenden

  Omwonenden zijn al jaren fel tegen het vervangen van de windmolens. Bij mastbreuk of afbrekende rotorbladen vrezen zij voor explosiegevaar omdat pal onder de molens, op een paar meter diepte, leidingen van Gasunie liggen. De molens en situatie zijn volgens de provincie ’getoetst aan de wettelijke vereisten voor externe veiligheid’, zoals verwoord in het zogenoemde Handboek Risicozonering Windturbines. Ze voldoen aan de gestelde normen.
  Een van de tegenstanders is ’buurman’ Albert Hoedjes. Hij is niet van plan zich bij dit besluit van de provincie neer te leggen. „Zeker niet. Ik blijf strijden tegen deze plannen. Dit mag gewoon niet doorgaan. Zo lang wij bezwaar kunnen maken zullen wij daarom ook doorgaan. Ik denk niet aan opgeven.”
  Ook de Gasunie is niet blij met de plannen voor de windmolens. Het nutsbedrijf heeft bij de provincie tevergeefs aangedrongen op aanvullende richtlijnen voor gebieden rond windmolens waarbinnen geen leidingen mogen liggen.
  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten