’Logiescentrum in Middenmeer júist bedoeld voor seizoenwerkers Agriport’

Datum:
 • maandag 6 maart 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - MIDDENMEER - Het toekomstige logiescentrum voor maximaal 360 buitenlandse seizoensarbeiders aan de rand van bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer is beslist niet bedoeld voor mensen die niet op Agriport werken.

  Door Martijn Gijsbertsen - 6-3-2017, 

  D
  at laat Richard Singendonk, operationeel directeur bij uitzendbureau NL-Jobs (Maasdijk), initiatiefnemer van het miljoenenproject, deze krant desgevraagd weten.

  Statenvragen

  De provincie liet eerder in haar beantwoording op Statenvragen van de SP weten dat zij het gebouw van 180 kamers met drie verdiepingen ’te fors’ vindt en het ook zou zijn bedoeld voor mensen die ’buiten Agriport werken’.

  Onlogisch

  ,,Waar dat laatste op is gebaseerd, weten wij niet. Het aantal buitenlandse werknemers dat via ons op Agriport actief is, ligt sowieso hoger dan de grootte van het hotel. Dus het zou totaal onlogisch en niet praktisch zijn om er andere mensen te huisvesten’’, aldus Singendonk.
  Dat de provincie van mening is dat het logiescentrum te groot is, verbaast NL-Jobs. ,,Dat komt voor ons als een konijn uit de hoge hoed. We hebben geen contact gehad met de provincie Noord-Holland, de gemeente Hollands Kroon is het bevoegd gezag.’’

  Afgekaart

  ,,Deze activiteit past in het bestemmingsplan, is ondersteunend aan Agriport. Dat is in 2015 al afgekaart met de gemeente. Voordat we de grond hebben gekocht, zijn we dat nagegaan. Anders begin je niet aan zo’n traject.’’
  Singendonk heeft er alle vertrouwen in dat Hollands Kroon er met de provincie uit komt en de start van de bouw binnenkort kan aanvangen.

  Vertraging

  ,,Op een of andere manier is de provincie er niet gerust op. Dat is voor ons een tegenvaller, je loopt nu toch de kans op vertraging.’’
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten