Kwart huurders in Noordkop kan moeilijk rondkomen

Datum:
 • zondag 12 maart 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • SCHAGEN - Wooncompagnie gaat de huren van zo’n 1900 woningen verlagen en daarnaast van nog eens bijna 4500 huizen bevriezen. De huur van de overige 7000 woningen gaat met maximaal 1,3% omhoog. Dat is minder dan de helft van wat van ’Den Haag’ mag.

  Door Michiel Snikm.snik@hollandmediacombinatie.nl - 10-3-2017, 

  Wooncompagnie verlaagt en bevriest helft huren
  V
  oorzitter Henk van Gameren van de Samenwerkende Huurdersorganisaties (SHO) reageert enthousiast op de koers van Wooncompagnie. Uit een nieuw woonlastenonderzoek, dat in opdracht van de SHO is uitgevoerd door de Woonbond, blijkt dat bijna een kwart van de huurders van Wooncompagnie moeilijk kan rondkomen en een ’betaalrisico’ vormt.
  De Woonbond roept het kabinet op de huren in ons land met tien procent te verlagen. Volgens die organisatie is landelijk het besteedbaar inkomen de afgelopen jaren gedaald terwijl huren fors stegen.
  In de Noordkop heeft Wooncompagnie drie jaar terug al besloten de huren te matigen toen uit een eerder woonlastenonderzoek van de SHO bleek dat steeds meer huurders in de problemen kwamen. ,,Daardoor is het negatieve beeld dat je landelijk ziet in de Noordkop een stuk positiever’’, zegt Gerard Jager van de Woonbond.
  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  Bakker zei

  Vreemd dat een kwart van de huurders financiële problemen hebben, zeker als we ons leugenaartje Rutte en zijn ploegje "bestuurders" moeten geloven die ons samen met de media willen doen geloven dat de economie gestegen is en dat het zo goed gaat in Nederland. De laatste jaren is de wereldhandel met 30% gedaald, container vervoersmaatschappijen gaan failliet en in Nederland stijgt de economie? Geloof al die leugens toch niet.

  Een reactie posten