'Regio profiteert van Microsoft'

Datum:
 • vrijdag 10 februari 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Middenmeer - De vestiging in Middenmeer van Microsoft is gunstig voor Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.


  „Mede door de komst van Amerikaanse datacenters in de Noordkop kunnen wij goede zaken doen", zegt directeur Thijs Pennink.


  Het bedrijf bemiddelt bij vestiging en uitbreiding van ondernemingen in Noord-Holland Noord.

  In 2016 heeft het ontwikkelingsbedrijf meegewerkt aan de vestiging dan wel uitbreiding van elf bedrijven, in totaal goed voor 210 nieuwe, directe arbeidsplaatsen.

  Het ontwikkelingsbedrijf begeleidde vorig jaar in totaal 77 bedrijven. Daarbij ging het om allerlei vragen. Dat is volgens Pennink een record sinds het ontstaan van het bedrijf in 2007.

  Pennink: „Wij hebben een bijdrage geleverd aan de komst van Microsoft. Dat werkt door. De voordelen van de regio worden steeds bekender."

  Ook is het Ontwikkelingsbedrijf betrokken bij bedrijven als Syngenta (zaadbedrijf Enkhuizen), Taqa Energie (Alkmaar), Seven Seas( Offshore Den Helder),Gootjes All Plant en Verver Export (beide glastuinbouw Heerhugowaard).
  Het bedrijf werkt nauw samen met het NFIA, het agentschap voor buitenlandse investeringen van het ministerie van Economische Zaken.

  Noordhollands Dagblad.


  0 reacties :

  Een reactie posten