Hollands Kroon: Geen coffeeshop

Datum:
 • vrijdag 3 februari 2017
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - 'Eerst beter landelijk beleid' - 'Niets voor Noordkopraad'

  Mike Deutekom  mdeutekom@hollandmediacombinatie.nl

  De politiek van Hollands Kroon ziet niets in het idee van de Helderse burgemeester Schuiling om in de Noordkopraad te bespreken of er in de gemeente ruimte is voor een coffeeshop.

  Den Helder telt drie van deze verkooppunten voor softdrugs in één straat, wat zorgt voor overlast. De burgemeester van de marinestad wil de coffeeshops daarom verplaatsen, en vindt dat Hollands Kroon en Texel ook best een dergelijke zaak op hun grondgebied kunnen toelaten. Want, zo is de redenering, hun inwoners gaan nu naar Den Helder of Schagen voor hun wiet.

  Het CDA in Hollands Kroon helpt Schuiling direct uit de droom. Net als de landelijke fractie in de Tweede Kamer zijn de christen-democraten tegen drugsgebruik en willen daarom ook in de gemeente geen ruimte bieden voor een coffeeshop.

  Agenda

  Het CDA is verbaasd over het voorstel om het in de Noordkopraad te bespreken. „De regionale raadscommissie Noordkop is ingesteld om zich bezig te houden met de gemeenschappelijke regelingen en het stimuleringsprogramma De Kop Werkt. We hebben afgesproken het aantal onderwerpen tot eerder genoemde te beperken. Dit onderwerp hoort wat ons betreft dan ook niet op de agenda."

  Het CDA vormt met Lada, VVD en Senioren Hollands Kroon een coalitie in de gemeenteraad en krijgt vanuit die hoek ook steun. Zo vindt Henk van Gameren van Lada dat de overlast van de coffeeshops een probleem van Schuiling is. „In Schagen hoor ik helemaal niets over overlast. Dus Den Helder moet zijn zaakjes beter regelen."

  Een coffeeshop in Hollands Kroon is voor Lada onbespreekbaar zolang het landelijke beleid niet veel duidelijker is. „We hebben er hier geen behoefte aan zolang aan de voorkant de coffeeshop mag, maar aan de achterkant zware criminaliteit voor de bevoorrading zorgt. Dat .moet eerst gereguleerd worden."

  Ook VVD'er Jan Swaag vindt dat het landelijke beleid eerst duidelijker moet worden. „Want er hoeft voor ons geen coffeeshop te veel te zijn."

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Geef cannabis vrij en het probleem is opgelost.
  Cannabis verslavend? Medicijnen zijn ook verslavend en wie ooit eens morfine heeft moeten slikken tegen de pijn, zoals veel kankerpatiënten, weet pas wat verslavend is. Medicinale Cannabis is niet verslavend en heeft een breedschalige werking tegen van alles en nog wat. Het is door financiële hebzucht, onkunde en vooroordeel dat Cannabis in het verdomhoekje zit. De geneesmiddelenfabrikanten lachen zich een ongeluk om zoveel naïviteit en onkunde want nu kunnen ze nog steeds hun veel te dure medicijnen verkopen, terwijl een eeuwenoud geneesmiddel in de ban wordt gedaan.

  Een reactie posten