Helft grond Randmeer verkocht

Datum:
 • maandag 27 februari 2017
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Slootdorp - Bijna de helft van de ruim 467 hectare grond inclusief onroerend goed, die tussen 2007 en 2010 door de provincie is opgekocht voor realisatie van het (mislukte) Wieringerrandmeer, heeft intussen een andere eigenaar . 

  Martijn Gijsbertsen m.gijsbertsen@horlandmediacombinatie.n1   Zo blijkt uit de meest actuele inventarisatie van de onroerendgoedportefeuille van Noord-Holland in het beoogde projectgebied in de Wieringermeer en op Wieringen.

  De provincie wil tussen nu en 2020 de resterende 241 hectare aan agrarische grond, bedrijfsopstalleen en woningen nog zien te slijten. Dat moet gebeuren via vijf kavelruilen, verkoop van tien woningen/bouwkavels plus drie bedrijfslocaties.

  Noord-Holland is sinds 2012 is gestart met het verkopen van de overtollig geworden eigendommen in het vroegere Wieringerrandmeergebied. Daarvan is tot dusverre 226 hectare afgestoten.

  ___________________________________________________________

   Provincie moet nog 241 hectare zien te verkopen
  _______________________________________

  Het Wieringerrandmeer zou een negen kilometer lange waterplas in dé Kop van Noord-Holland worden. Door grote delen van de Wieringermeer en Wieringen onder water te laten lopen, moest een nieuwe vaarroute voor de beroeps- en recreatievaart worden aangelegd. Aan de oevers zouden 2100 (recreatie)woningen, nieuwe jachthavens, stranden en recreatiegebieden komen. Na veel weerstand en politieke discussie besloot de provincie eind 2010 vanwege te hoge financiële risico's de stekker uit het project te trekken. De beoogde bouwers ontvingen een afkoopsom van ruim twaalf miljoen euro.

  Van de 33 miljoen euro die Noord-Holland stak in de grondverwerving, is naar schatting ook ongeveer de helft teruggevloeid in de provinciekras: alle onroerendgoedverkopen zijn volgens marktconforme prijzen gesloten.

  Noordhollands Dagblad

  Zie ook
  :

  Na het Wieringerrandmeer: eerst leren, dan pas nieuwe plannen


  0 reacties :

  Een reactie posten