Gemeente Den Helder wil inwoners politiek actief maken met cursus

Datum:
 • zaterdag 11 februari 2017
 • in
 • Categorie:
 • DEN HELDER - De gemeente Den Helder start op 22 maart een cursus 'Politiek Actief'. De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek.

  Door Bo-Anne van Egmond - 9-2-2017, 

  Hiermee hoopt de gemeente inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, als commissielid of als raadslid.
  De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus geschikt.
  Er zijn vier bijeenkomsten op 22 maart, 29 maart, 5 april en 10 april. Naast theoretische kennis, verbeteren deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.
  Daarnaast bezoeken de deelnemers een raadsvergadering en lopen zij een (korte) stage bij een politieke partij in Den Helder.
  Aanmelden kan via griffie@denhelder.nl. De e-mail moet naast NAW-gegevens, telefoonnummer en leeftijd ook een goede motivatie voor de aanmelding bevatten. Er is namelijk een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en bij te veel inschrijvingen vindt een selectie plaats op basis van motivatie.
  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  P.v.d.Munnik zei

  Zolang "onze" bestuurders kunnen doen en laten wat ze willen zonder zich ook maar een ogenblik te bekommeren om hun kiezers is iedere cursus zinloos. Een advies aan dit college: probeer eens te luisteren naar wat de burgers willen en vergeet het eigen- of partijbelang.

  Een reactie posten