Week 3: met hoogbouw Wieringermeer en verhuis- 'chantage' ?

Datum:
 • zondag 22 januari 2017
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Hollands Kroon - Hoogte en dieptepunten van week 3 van 2017 ( 16 tot 21 januari).
  Plaats 1

  Hoogbouw Agriport

  Meskers (VVD) + Groot (CDA) + Bond (GS / CDA) + Geldolf (GS / D66) hebben een leuk vakantie- tripje naar Ierland gemaakt. Zij gingen kijken of de geplande torenflats (40 m.) aan de A7 bij Agriport wel passen in het Noord-Hollandse landschap. Begrijpt u, men gaat naar Ierland om te kijken of het bij ons past.

  Nu is Ierland een land wat bijna dubbel zo groot is als Nederland (70.000 km2), het land heeft minder dan 1/3 van het aantal inwoners van Nederland (5.000.000 versus 17.000.000), het heeft een ruim golvend landschap, wel iets anders dan die intussen ’proppen maar’ Wieringermeer.

  Hoe ‘onze’ politieke landschapsdeskundigen bij hun conclusies komen dat die datacentra aan de A7 zo mooi passen omdat het in Ierland ook zo mooi past is voor JAS een volledig raadsel.

  Re: achtergrond van dit voornemen is ongetwijfeld druk uit Den Haag waarvoor CEO Nawijn heel gevoelig is en dat nog wel in een streek die bedoelt is om de landbouw (voorbeeld Agriport) op een nationaal en internationaal hoger plan te brengen.

  Groot en Meskers -3 punten

  Plaats 2

  ZAP verplaatsen......

  De gemeente heeft de bouwvergunning inmiddels verleend. Ze kunnen niet anders; aldus CEO Nawijn. Uiteindelijk, na hier nog nooit over gesproken te hebben komt nu opeens de financiële kant van de zaak tevoorschijn. Al die jaren, ook toen het plan van ZAP om te verhuizen naar de Kerkweg speelde, is er nooit gerept over financiën. Nu opeens wel; CDA-raadslid van der Klugt merkte na de verlening van de bouwvergunning aan ZAP volledig onverwacht op dat dit aspect wel degelijk meespeelt.

  De troef is nu dus dat de Provincie financieel opdraait voor de verhuizing van ZAP – wil de provincie dit niet dan blijft ZAP tot in lengte van dagen overlast en ellende voor de inwoners veroorzaken. Niet tegenstaande het feit dat ZAP qua milieuvergunning (klasse-indeling 4) niet eens op deze locatie zijn activiteiten mag uitvoeren.

  Redactie JAS


  1 reacties :

  Johan Zillig zei

  Ach ja, geld uitgeven van de belastingbetaler gaat de heren beter af dan het trekken van de eigen beurs. Bij de provinciale en lokale bestuurders klotst het geld tegen de plinten van de vergaderlokalen en soms er over. Wat men tekort komt, dan komt men op het idee om precario-rechten over energie-leidingen en dergelijke te heffen. Via een U-bochtconstructie wordt deze belasting weer op de burger verhaald.En de kamelen trekken voort....................... tot 15 maart 2017.

  Een reactie posten