Provincie in beeld voor kapitaal haven

Datum:
 • vrijdag 13 januari 2017
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Den Helder - De provincie Noord-Holland bezint zich op een investering in het Helderse havengebied. Als dat plan doorgaat kan Noord-Holland de tweede aandeelhouder in Port of Den Helder worden. 
  Arie Booy a.booy@hollandrnediacombinatie.n

  De aanvraag is gedaan door de gemeente en Port of Den Helder, het havenbedrijf dat voor honderd procent eigendom is van de lokale overheid. Provinciale Staten wacht dit jaar op een voorstel van het college van gedeputeerde staten.

  De volksvertegenwoordiging in Haarlem zal uiteindelijk bepalen af de Provincie ook aandeelhouder in het havenbedrijf van Den Helder wordt.

  Verkenning 

  Het college van Gedeputeerde Staten heeft de volksvertegenwoordigers in Haarlem bericht dat eerst een verkenning van de bestaande situatie zal worden verricht. De deelneming moet immers passen binnen de criteria van de nota Verbonden Partijen 2014.

  In het eerste kwartaal zal duidelijk worden wat de verdere stappen zijn, meldt commissaris van de koning Johan Remkes aan de Staten.

  Den Helder heeft het provinciebestuur verteld dat de uitbreidingsplannen van belang zijn voor de werkgelegenheid in de gehele regio, maar dat er onvoldoende geld is om alle ambities waar te maken. De gemeente kondigde vorig jaar al aan dat ze op zoek was naar een partner.

  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Kapitein Rob. zei

  Hadden ze zoiets niet eerder bedacht daar in het Praethuys te Haarlem met het lumineuze idee te investeren in windmolens (Darwind)en een windmolenbouw - annex verscheephaven op de plek van Kooijhaven?

  Een reactie posten