Middenmeer krijgt democentrum van Microsoft

Datum:
 • woensdag 18 januari 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - MIDDENMEER - Middenmeer krijgt het eerste zogeheten Microsoft Innovation/Experience Center in Nederland.

  Door Martijn Gijsbertsen - 18-1-2017, 

  T
  opman Ernst-Jan Stigter, algemeen directeur van Microsoft Nederland, heeft de gemeente Hollands Kroon de komst hiervan bevestigd.


  Techniek

  In het centrum kunnen overheden en andere partijen die interesse hebben om ’in the cloud’ te gaan langs komen, een demonstratie krijgen en ervaren hoe de techniek werkt.
  Hollands Kroon is de eerste Nederlandse gemeente die al haar data, documenten en (reserve)bestanden digitaal op servers elders heeft opgeslagen.
  Medewerkers kunnen zo op ieder gewenst tijdstip en vanaf elke locatie via computer, laptop en mobiele telefoon bij de informatie die zij nodig hebben.

  Staatshoofden

  De Noord-Hollandse gemeente is daarom als praktijkvoorbeeld opgenomen in een exclusief relatieboek van Microsoft voor duizend staatshoofden in de wereld.
  Op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer heeft de Amerikaanse softwaregigant veertig hectare grond in eigendom, waar een datacenterpark wordt gebouwd.
  Of het demonstratiecentrum op dezelfde locatie of in de buurt komt, is nog onbekend. Ook is niet duidelijk wanneer de bouw start en wat het project kost. Microsoft wil daar niks over zeggen.
  In heel Europa zijn er negentien Innovation/Experience Centers van Microsoft, waarvan de drie dichtstbijzijnde in Belgiƫ.

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Ze zullen daar wellicht een betere internetverbinding hebben dan hier in de Moerbeek. Weet nog goed dat Hollands Kroon zei dat ze zich heel erg goed in gaan zetten op de leefbaarheid in de buitengebieden.
  Ik heb 2 studerende kinderen rondom de 20 jaar en die komen hier nooit meer terug op het Platteland wegens de slechte voorzieningen zoals openbaar vervoer en zeker door het supertrage internet.
  Ik ga binnenkort ook mijn bedrijf ergens anders vestigen want dit is niet meer te doen met nog minder dan 2,8 mb downloadsnelheid.

  Een reactie posten