Lichte straf na binnendringen pand Nawijn

Datum:
 • vrijdag 6 januari 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA - Frans H. (68) uit Anna Paulowna is wegens het binnendringen van het appartementengebouw waar ook burgemeester Jaap Nawijn woont, veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van zestien uur.

  5-1-2017 
  De proeftijd van een voorwaardelijke celstraf van zes weken werd met een jaar verlengd.

  Contactverboden

  H. heeft een langlopend conflict met de gemeente. Volgens de man, die contactverboden zijn opgelegd, heeft hem dat al vijftien mille gekost.

  Hij ergerde zich eraan dat hij geen gesprek kon aangaan met de burgemeester. Hij wilde met name praten over een door Nawijn getekende vordering, waardoor H. maandelijks zevenhonderd euro moet betalen.

  Op 6 oktober was hij op zijn fiets gestapt en langs het Amstelmeer naar de burgemeesterswoning in Hippolytushoef gefietst.

  Parkeergarage

  Hij kon achter een auto aan de parkeergarage binnenglippen door zijn voet onder de roldeur te steken.
  Aan een bewoonster vroeg H. waar Nawijn woonde. Die was niet thuis. De bewoonster had de huismeester gebeld. Die begeleidde H. naar buiten.

  Frustratie


  De man verklaarde dat hij uit frustratie had gehandeld omdat zijn bedrijf door de gemeente kapot was gemaakt. H. zei dat hij wist dat hij fout zat.

  Noordhollands Dagblad  3 reacties :

  Sam Kooy zei

  'tJa, Nawijn, dát krijg je met jouw hautaine houding !

  Anoniem zei

  METEN MET TWEE MATEN:
  De reactie van H. is enigszins begrijpelijk, al is dat gedrag nooit goed te praten. Een gegeven is dat H enige jaren geleden zijn jachthaventje van wethouder v.d.Laan moest sluiten omdat het niet aan het bestemmingsplan voldeed, realisatie was niet mogelijk ook al omdat het naast de Ecologische Hoofdstructuur was gelegen. Er is toen een fikse dwangsom ingesteld die onbetaalbaar voor de fam. H. is.
  H. weet ook dat 200 m. verderop een bedrijf is gelegen, ook aan de Ecologische Hoofdstructuur, dat ook al jaren niet aan het bestemmingsplan voldoet, waar daarentegen geen dwangsom wordt ingesteld, maar wat zelfs in bescherming wordt genomen door politiek en ambtenarij. Datzelfde bedrijf, Royal ZAP, mag nu zelfs uitbreiden, en dan ook nog IN de Ecologische Hoofdstructuur. Begrijpt u het nog?

  Anoniem zei

  De uitleg van de wethouder waarom het bedrijfje moest verhuizen: Vanaf minuut 18.45, http://www.youtube.com/watch?v=AbUMReUKSM8


  Een reactie posten