Keek op de Week 2016

Datum:
 • donderdag 5 januari 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Onze lezers een gelukkig 2017 toegewenst en daarbij hopend dat dit jaar een gemeentelijk democratischer jaar wordt dan 2016.


  Is het Haagse parlement verworden tot een klapmachine voor de EU met roverhoofdman Rutte, op gemeentelijk niveau is het weinig anders met CEO Nawijn die alle macht aan zich getrokken heeft met volledige instemming van de VVD ( Volkspartij? – Vrijheid? – Democratie/ waar?) die Uw energierekening met zo’n €1000 per jaar laat oplopen nu zij wegen gevonden hebben Uw geld door te sluizen naar het supergrootkapitaal.

  Voor het CDA geldt hetzelfde, dat Christelijk en Democratisch kunnen zij rustig weglaten; alleen de landbouw interesseert ze en bovendien lijken hun dagen geteld nu er nauwelijks nog boeren en Christenen zijn en het CDA desondanks onverdroten doorgaat de overgebleven rest van zich te vervreemden.

  Idem dito de PvdA. Als er een partij is die niet voor de werkman is, dan is het de PvdA wel met hun overschot aan ziek/zwak en misselijk afgestudeerden in onzinnige vakken die de dienst uitmaken. De EU lijkt wel wat op het vroegere communistische Oostblok met dat verschil dat in plaats van een geleide economie er nu sprake is van een geleid kapitalisme; het resultaat is hetzelfde – de bevolking wordt uitgeknepen en geschoffeerd; iets waarin Nawijn op gemeentelijk niveau bewezen heeft een kei in te zijn.

  Het is duidelijk dat het nationaal regeringsbeleid de gemeentes en de woonachtige burgers treft met als klinkend voorbeeld het gebeuren in Hollands Kroon over de afgelopen jaren. De burger is niets anders verworden tot de oogst voor een boer; als zij rijp is wordt zij gemaaid en daarin zijn de VVD, het CDA en meehinkers Ouderenpartij en LADA succesvol geweest.

  Alleen GroenLinks bij name van de heer Eichhorn heeft bewezen zich in te willen zetten voor de bevolking. Wat dat betreft is het jammer dat er nu geen gemeenteraadsverkiezingen zijn want verbeteringen op milieugebied lijken ons, als wij zo de gezondheidsverhalen horen in deze streek, hoogst noodzakelijk. Van VVD, CDA en die 2 andere horigen hoeft u niets te verwachten – een duidelijke verschuiving naar een milieu/gezondheidsaanpak is op zijn plaats.


  Onderstaand vindt U de einduitslag hoogte/diepte punten 2016 met links/referenties naar de prestaties van het plaatselijk bestuur waarin nogmaals, alleen hr. Eichhorn in positieve zin uitblinkt en wij PvdA-er van der Laan 10 punten schonken om het feit dat hij eindelijk opstapt.

  In het groen eindigde in de Keek op Week ranglijst over 2016 slechts een partij: De heer Eichhorn van Groen Links met +16 punten .

  Voor zijn vertrek uit de raad per 1/1/17 honoreerden wij raadslid (ex-PvdA wethouder) van der Laan met + 10 punten.

  In het rood eindigden over 2016 de volgende lieden en partijen:


  1. B & W                                                -  41 punten.

  2. Raad                                                   -  34 punten.

  3. Wethouder van Gent/Ouderenpartij -  27 punten. (gefeliciteerd met Uw fantastische eindsprint     
       van de laatste 2 weken).

  4. Wethouder Meskers / VVD              -  23 punten. ( mooie plek Meskers !).

  5. Nawijn CEOHK / VVD                     -  20 punten. ( deze persoon is hoofd van B &W en    
      gezaghebber over de Raad – men kan dus stellen dat zijn ranglijstplek geflatteerd is)

  6. Wethouder Groot / CDA                   -  14 punten.

  7. Raadslid Buczinsky / PvdA               -   07 punten.


  Opmerking: Kruimelgevallen van enkele punten zijn niet in de lijst opgenomen benevens de duizendkoppige draak ambtenarij. JAS gaat aan het laatste het komende jaar meer aandacht besteden.
  Redactie JAS

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Er is maar 1 manier om dit tuig weg te halen.
  Stemmen in Maart.

  Anoniem zei

  De politiek kan wel weggestemd worden, maar met deze ambtenaren zitten we opgescheept tot aan hun pensioen.

  Een reactie posten