Ophef bij benoeming gedeputeerde

Datum:
 • dinsdag 13 december 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Haarlem - De benoeming van Adnan Tekin (PvdA) tot gedeputeerde van de provincie Noord-Holland heeft voor ophef gezorgd.
  Roel van Leeuwen 

  Oppositiepartij PVV vond dat zij door commissaris van de Koning Johan Remkes ten onrechte in een kwaad daglicht was gesteld.

  PVV-fractievoorzitter Ilse Bezaan doelde hiermee — aan het begin van haar bijdrage over de benoeming van Tekin — op het feit dat haar fractie door Remkes vooraf te verstaan was gegeven dat het bezigen van 'ongrondwettelijke of discriminerende teksten' niet waren toegestaan.

  Voor de vergadering was al duidelijk dat de PVV tegen de benoeming was van Statenlid Tekin, als opvolger van de vorige maand overleden Tjeerd Talsma.

  Nadat Bezaan haar boosheid had uitgesproken over de boodschap van Remkes, gaf deze op zijn beurt aan dat de gebeurtenissen van vori- PVV kwaad over boodschap van Remkes ge week (de veroordeling van Geert Wilders en diens reactie hierop, red.) aanleiding voor zijn waarschuwing hadden gegeven.

  Het weerhield Bezaan er niet van om 'zonder ongrondwettelijke teksten' haar tegenstem toe te lichten. „De PVV vindt dat dubbel paspoorthouders geen plek horen te hebben binnen het openbaar bestuur. Laat staan in het centrum van de macht", aldus Bezaan.

  „Daarbij zitten Turkse onderdanen in ons land in een ongewenste positie aangezien de Turkse overheid actief en openlijk invloed uitoefent op Turken woonachtig buiten Turkije." Daarnaast stelde ze dat de 'sympathie van Tekin' voor het regime van Erdogan de fractie een 'doorn in het oog' is. Zonder overigens duidelijk te maken wiar deze stelling op was gebaseerd.

  Bij de stemming bleek dat de PVV alleen stond in haar weerstand tegen Tekin. Alwin Hietbrink, fractievoorzitter van GroenLinks, liet juist weten 'blij' te zijn met de benoeming. „Wij denken dat Tekin een rolmodel zal zijn voor al die Turkse en Marokkaanse Nederlanders, zodat ze zien dat zij ook in het centrum van de macht terecht kunnen komen. Wij hopen dat er veel meer... meer... zullen komen."

  Tekin zelf hield een nare smaak over aan de woorden van de PVV-fractievoorzitter. „Ik word de laatst tijd telkens geconfronteerd met mijn Turkse achtergrond. Dat doet wel pijn. Aan mijn loyaliteit hoeft niemand te twijfelen."

  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Deze Tekin is vurig aanhanger van Erdogan de geitenneuker. Ook is hij voorstander van Turkije hier in Nederland omdat hij het heel gewoon vindt dat de turken hier met de turkse vlag zwaaien.
  Hoe veel gekker moet het nog worden in dit land?
  Ik stem de volgende keer PVV. Dit is in ieder geval een partij die zegt dit gedrag niet te willen.

  Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.

  Sam Kooy zei

  Betekent verdere indoctrinatie door door de Turken. Wij nederlanders worden straks buitenspel gezet. Die Turken waren immers al 350 jaar in Griekenland !! Totdat de Griek rond 1860 en daarna zelf maatregelen nam en ze eruit schopten. Vóórdat het te laat is Remkes en Den Haag !

  Een reactie posten