Keek op de Week (wk 51)

Datum:
 • maandag 26 december 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Hoogte- en dieptepunten in week 51 ( 18 dec. tot 25 dec. 2016)


  Plaats 1

  In tegenstelling tot uitspraken van B&W waarin gesteld wordt dat ZAP geen uitbreidingsmogelijkheden heeft, heeft B&W in ‘opperste wijsheid en eerlijkheid’ besloten toch een bouwvergunning aan ZAP in Van Ewijcksluis te verlenen.

  Bij het behandelen (driekwartier) in de raadsvergadering van een motie ‘vreemd’ (om de vergunning niet te verlenen} van de PvdA, LADA en Groen Links deelde wethouder Groot (CDA) tussen neus en lippen door mee dat toevallig deze morgen de bouwvergunning aan ZAP verleend was door het College.

  Over het ‘stiekum’ verlenen van de vergunning werd door geen enkel raadslid opmerkingen of vragen gesteld. Men vond het wel goed zo!

  B&W - 8  Raad - 5 


  Plaats 2 

  Wethouder, mevrouw van Gent (Ouderen Partij) heeft weer eens een staaltje van politiek/bestuurlijk onbenul laten zien nu de COWWI (= Centrale OndersteuningWijkteams, Werk en Inkomen) na 2 jaar opgeheven gaat worden omdat bleek dat de bedrijfscultuur van de Hollands Kroon-ambtenaren en de Schagense ambtenaren niet bij elkaar passen. Inmiddels is de bedrijfscultuur-uitspraak verdwenen en zou de COWWI te duur zijn vanwege hoge overhead kosten.

  JAS: Kon de wethouder dit niet van te voren beredeneren! De burger kost deze grap slechts 2.200.000/50.000 =  ± 40 euro per persoon. Waar maak je je druk om!!

  Van Gent -7 


  Plaats 3 

  De kopt werkt?

  ‘De Kop Werkt’ is een samenwerkingsverband van de gemeente Schagen, Hollands Kroon, Den Helder en Texel, die diverse projecten uitvoeren in een der gemeenten. Het (belasting) geld komt voor 50% van de gemeenten en 50% van de Provincie.

  Vervolgens gaat ‘De Kop Werkt’ deze projecten in een van de gemeenten uitvoeren.

   JAS: wat voor zin heeft dat; er is toch al een gemeentebestuur die de problematiek moet kunnen onderkennen en maatregelen zou kunnen nemen. Nee hoor we richten een “Kop WAT’ projectgroep op die naast de gemeente ook nog wat ‘klusjes’ doet. Is dit werkverschaffing voor ambtenaren?

  Raad - 5

  Redactie JAS
  3 reacties :

  Anoniem zei

  Gemeente Hollands Kroon, de idioterie in optima forma.

  Anoniem zei

  De Kop Werkt:
  Eerst bezuinigen door de school te sluiten: Dat was het hart van het dorp Oudesluis en nu € 500.000,- investeren voor de leefbaarheid voor het dorp. Had de school met dit geld opengehouden en dan waren alle ouders en kinderen veel meer mee gediend

  Sam Kooy zei

  Tja, zucht .........., zucht.........., zucht !

  Een reactie posten