Bergen niet blij met besluit windmolens

Datum:
 • vrijdag 9 december 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Bergen - Het college van Bergen is teleurgesteld dat de Tweede Kamer een motie heeft verworpen tegen windturbines op 18,5 kilometer uit de kust.

  Matthie Bergman

  Bergen was een van de vele kustgemeenten die de turbines verder in zee wilden hebben.

  Deze kustgemeenten vrezen dat een aangetaste horizon toeristen afstoot, met alle economische gevolgen van dien. De hoop bij de gemeenten en natuurbeschermingsorganisaties was dat met een meerderheid in de Tweede Kamer het besluit van het kabinet alsnog kon worden teruggedraaid. Het voorstel van het CDA in die richting is dinsdag echter ruimschoots verworpen.

  De hoop is nu gevestigd op verzet vanuit de Eerste Kamer, maar het is maar zeer de vraag of de bewindslieden naar de Senaat worden geroepen.

  Wethouder Odile Rasch van Bergen: „We hebben er als kustgemeenten gezamenlijk alles aan gedaan om de minister en de Tweede Kamer op andere gedachten te brengen en te kiezen voor locaties verder op zee, zodat het vrije uitzicht behouden blijft voor Nederland. Helaas dus tevergeefs."

  Toch ziet ze nog een lichtpuntje: „Dit besluit wil niet zeggen dat ook per se alle locaties ingevuld hoeven te worden. We hopen dat eerst de locaties verder op zee worden ontwikkeld en pas in laatste instantie, als dat echt nodig is, de locaties vooraan de kust."

  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten