Keek op Week 45

Datum:
  • zondag 13 november 2016
  • in
  • Categorie: , , , ,

  • Hollands Kroon - Hoogte- en dieptepunten in week 45  2016  (7 tot 11 nov. 2016).




    Op plaats 5: 

    Wittink dient geen motie van wantrouwen in tegen Nawijn. Dat vindt JAS jammer; daarmee had dhr. Wittink bij de eerstvolgende verkiezingen de zetels van Lada in een keer kunnen overnemen. Voor de poging +1 punt. 

    Op plaats 4:

    De gemeente draagt de grond van dhr. Tonneman aan dhr. Tonneman over; 4 dagen te laat volgens rechterlijke uitspraak wat de burger van HK €4000 kost maar overgeslagen per HK lijfeigene slechts €0.09 ; een kniesoor die daar op let en is inmiddels over duidelijk gebleken hoe ambtenarij en politiek hun slaven behandelen. Dank u dames en heren, nu weet gelukkig iedereen het. –7 punten 

    Op plaats 3:

    De heer Eichhorn gemeenteraadslid voor GroenLinks vraagt de procedures/werkwijzen op die tot doel hebben rechterlijke procedures tegen burgers te beginnen. Dat lijkt JAS een goede zaak want intussen moeten minstens 2 ambtenaren aan deze zaken  een volle dagtaak hebben en zoiets moet toch een structuur hebben. + 5 punten 

    Op plaats 2:

    Hoort niet thuis in week 45 maar toch mogen wij Nawijn’s uitspraken over “zure gekken” vanwege de ernst van de zaak en ‘s mans hoogmoedige reacties daarop niet vergeten. Nawijn wordt daarom gehonoreerd voor zijn optreden met -8 punten

    Op plaats 1: 

    Feiko van der Laan, ex-wethouder Anna Paulowna en HK, gemeenteraadslid en fractievoorzitter van de PvdA stapt per 1 januari op. JAS betreurt dat zeer en is diep geschokt.
    Zo herinneren wij ons nog zijn geniale koopmansinzicht om bij het laatste grote nieuwbouwproject te Wieringerwaard bij de projectleiding €300.000 af te dingen. Zou het 100e huis gebouwd/verkocht zijn zou voor dat geld een dorpspleintje aangelegd worden. Wat doe je dan als zakenman? Je bouwt net niet 100 woningen en dan hoef je de boete, want zo zien zakenlui zo’n voorwaarde, net niet te betalen.
    Tijdens een AZC gemeenteraadsvergadering op 28 januari liet van der Laan zich ontvallen: Dan wennen jullie (inwoners HK) er maar aan, geïrriteerd als hij was over de vele aangevoerde openlijke en duidelijk uitgesproken bezwaren van het stemvee tegen de plannen uit Haarlem, Den Haag en Brussel.
    Er komt aanstormend talent van 24 jaar aan en van der Laan stapt daarom op?
    Uitsluitend voor zijn vertrek en NIET voor zijn daden belonen wij van der Laan eenmalig met + 10 punten.


    Redactie JAS





    1 reacties :

    Sam Kooy zei

    Puntendeling is volkomen juist en goed beargumenteerd. Zou voor de gemeenteraad te adviseren zijn dit stuk (en héél veel andere) op de raadsvergadering te bespreken en een voor de burger positief commentaar te leveren.

    Een reactie posten