Water in de Kooyhaven

Datum:
 • zaterdag 27 augustus 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Breezand - Dijk moet nog worden doorgestoken * 'Vullen' van terrein gaat jaren duren ,


  Arie Booy , a.booy@hollandmediacombinatie.nl  27-8-2016  Vanuit de lucht is goed te zien hoe de nieuwe insteekhaven van Port of Den Helder bij Breezand er uit komt te zien.

  Het eerste gedeelte van Kooyhaven is reeds met water gevuld. De dijk die het Noordhollands Kanaal en het havenbekken scheidt, moet echter nog worden doorgestoken. De insteekhaven die gegraven is, wordt straks omgeven door bedrijfsterrein. Zodra voldoende grond gevuld is door bedrijven die havengebonden zijn, wordt fase twee gestart.

  Oostzijde

  Dan komt er een tweede havenbekken naast het huidige. Port of Den Helder ontwikkelt het nieuwe bedrijventerrein aan de oostzijde van het kanaal in opdracht van de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Volgens wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon leert de ervaring dat voor de ontwikkeling van Kooyhaven een lange-termijnvisie nodig is. Niet alleen heeft het lang geduurd voor de eerste spade de grond in ging, maar ook bij het vullen van het terrein is geduld vereist.

  „Het kan wel tien jaar duren voor het hele bedrijventerrein van Kooyhaven uiteindelijk gevuld is met on- dernemingen", liet, de bestuurder eerder weten. „Als er na dit decennium een duurzaam havengebied ligt, is dat goed voor de hele regio." Kooyhaven is één van de speerpunten in de nieuwe routekaart die het Helderse havenbedrijf heeft opgesteld voor de toekomst. In de tweede week van september zal directeur Jacoba Bolderheij de mede door Kees Turnhout geformuleerde strategie delen met de commissie Bestuur en Middelen van Den Helder.

  Noordhollands Dagblad


  Zie ook: Dossier Kooyhaven


  2 reacties :

  h.oldeboom zei

  Beetje journalist had gevraagd of er al en klant of gegadigde is. Afgaand op de uitspraken van Meskers' CDA voorganger, die het jaren geleden had over geheime besprekingen met gegadigden, zou er toch wel een niet- gesubsidieerde liefhebber (is immers een VVD principe) moeten zijn - of zijn er geen gegadigden die geld in het laatje brengen; overigens : waar gaat dat geld, als het ooit komt, naar toe en waar staat dat laatje dan?

  Bakker zei

  Mijnheer Oldeboom, u kunt het de verslaggevers niet kwalijk nemen dat er geen kritische vragen meer worden gesteld, het wordt ze tijdens hun opleiding niet meer geleerd. Ze publiceren slechts nog wat er voorgekauwd wordt door de politiek. Het is nog slechts propaganda voor de huidige politiek en daar kunnen we ook de VVD ook onder rekenen. Die propaganda machine(de media), ook in Hollands Kroon, draait als een gesmeerd uurwerk.
  Kritische vragen stellen is daarom niet meer aan de orde.

  "Een lange termijn visie" oreert onze politicus Theo Meskers.
  Waarom een lange termijn visie mijnheer Meskers? Het antwoord daarop zal bij de meeste mensen wel bekend zijn, nl. omdat er geen gegadigden te vinden zijn voor dit vanwege de ligging volstrekt ongeschikte haventerrein. Geen verstandig bedrijf zal opgesloten willen zitten tussen tijdverslindende(dus hoge kosten) sluizen en bruggen. Na verloop van tijd zal het niemand meer opvallen dat er vele miljoenen over de balk zijn gesmeten omdat er een aantal lieden hun zakken ermee hebben kunnen spekken, de tijd doet vergeten.

  Misschien kan wethouder Theo Meskers, de allesweter, ook even uitleggen wat hij met een 'duurzaam" havengebied bedoeld?

  Een reactie posten