VVD Opmeer: Eerst geld, dan azc

Datum:
 • zondag 3 juli 2016
 • in
 • Categorie:
 • OPMEER - De VVD in Opmeer is niet van plan mee te werken aan de zoektocht naar een asielzoekerscentrum in de gemeente. Volgens fractievoorzitter Barry Bierman zou de betaalrel met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) eerst moeten worden opgelost.

  Door Martin Menger - 2-7-2016, 

  Opmeer stond vorig jaar in de startblokken voor een noodopvang, toen die op de valreep door het COA werd afgeblazen. Sindsdien steggelen gemeente en orgaan over de gemaakte kosten. ,,Het COA weigert onze kosten te betalen en dat vinden wij niet netjes”, aldus Bierman.

  Intussen hebben de zeven gemeenten in West-Friesland beloofd een onderzoek te beginnen naar een azc. Dat doet men samen, zodat pas later de beste plek kan worden bepaald. Drechterland heeft als eerste ingestemd.


  Maar wat de VVD betreft kan het COA Opmeer dus overslaan. ,,We vangen bovendien al meer statushouders op dan was afgesproken”, zegt Bierman. ,,En dat doen we zelfs heel goed. Daar komt bij dat er in Nederland overal al erg veel opvangplekken zijn gekomen. Er zijn al 50 azc’s geopend. Daarmee is de noodzaak voor een centrum in Opmeer minder groot dan werd aangenomen.” Zijn partij dient donderdagavond tijdens de gemeenteraad een motie in tegen een azc.

  Noordhollands dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten