Gemeenten wachten verzoeken van COA af

Datum:
 • vrijdag 29 juli 2016
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna -  De gemeenten Hollands Kroon en Schagen wachten op het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) voordat er verdere stappen worden gezet om een asielzoekerscentrum (azc) te realiseren.
  Mike Deutekom 

  Dat laten de burgemeesters Jaap Nawijn (Hollands Kroon) en Marjan van Kampen (Schagen) weten.

  Gisteren maakte COA-directeur Gerard Bakker bekend dat er minder opvangplekken nodig zijn voor noodopvang en dat plannen voor nieuwe opvang voorlopig in de ijskast worden gezet en misschien wel worden geschrapt.

  Volgens de burgemeesters is het nu wachten op verdere stappen van het COA. Nawijn: „De gemeenteraad heeft gezet dat Hollands Kroon als het nodig is een azc voor driehonderd Mensen wil realiseren. Het is aan het COA om aan te geven of dat nodig is voordat we er na de zomer mee verder gaan." Van Kampen zegt in gesprek te zijn met het COA, maar te merken dat de ergste druk er aan die kant op het moment wel vanaf is.

  Noordhollands Dagblad  4 reacties :

  Sam Kooy zei

  Ze worden eindelijk wakker die twee aan elkaar gelieerde bazen ! Dit zag de gewone man al maanden aankomen. Mensen in eerste instantie dwingen tot een afwijkende mening. Deze in eigen voordeel loodsen naar voor hem of haar zo positief mogelijke bestemming of mening. Immers, als burgemeester ben je aan jouw stand verplicht om ja en amen te zeggen tegen diegenen die wellicht in de (nabije) toekomst jou zullen beoordelen of jij die functie - met meer salaris - krijgt, of niet ! Zo ligt het toch in de politiek ! Eén smerige bende !

  Anoniem zei

  Inderdaad dwingen meneer Kooy: Onder dwang van JAAP.
  Is dit nog democratie. Schaf de raad maar af! JAAP bepaalt het.

  Anoniem zei

  Overval-tactiek gedijt niet!!

  Het lijkt hier in de Noordkop wel wat op Turkije.
  Bij het AZC in Hollands Kroon werd eerst een besluit genomen zonder dat daarover overleg is gevoerd met welke gemeentelijke instantie of inwoners uit die gemeente.
  In Den Helder worden ze nu ook geconfronteerd met een overval-tactiek.
  Werd er in Hollands Kroon eerst een besluit genomen en gepubliceerd dat er een AZC zou komen voor 600 - 800 vluchtelingen in de buurgemeente Den Helder heeft men ook eerst een besluit genomen om de Hartzorg in de toekomst in Alkmaar te concentreren.
  In beide gevallen wordt er na heftige protesten opeens gezegd dat het een voorgenomen besluit zou zijn.
  Zouden de burgemeesters van deze gemeenten deze overval-tactiek samen bedacht hebben toen ze ook met een fusie van Hollands Kroon en Den Helder bedacht hadden en dat middels een bericht in het NHD alvast lieten weten?
  Achteraf worden deze en dergelijke voorvallen ten stelligste ontkend maar de oplettende en protesterende burger weet inmiddels wel beter.

  Theo Moras

  Anoniem zei

  Zo worden we door de politiek voorde gek gehouden met al die vreedzame moslims:
  https://ejbron.wordpress.com/2016/08/01/engeland-en-wales-900-syriers-wegens-o-a-moord-verkrachting-en-kindermisbruik-gearresteerd/

  Een reactie posten