Geen actie gemeente Hollands Kroon tegen turbineklachten

Datum:
 • maandag 11 juli 2016
 • in
 • Categorie: , , ,

 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - Handhavers van de gemeente Hollands Kroon zullen niet optreden tegen vermeende geluidsoverlast van windmolens aan de Veerweg en Zwinweg in Anna Paulowna.

  Een omwonende had hierover een klacht ingediend, maar uit onderzoek blijkt dat de turbines voldoen aan de wettelijke waarden voor geluidsgrenzen.

  Bovendien had de man zijn bezwaar tegen een eerdere afwijzing door de gemeente te laat ingediend.

  Noordhollands Dagblad

  9 reacties :

  Anoniem zei

  De gemeente Hollands Kroon heeft geen enkele boodschap aan haar burgers. U wilt een rapport wat de overlast ontkend? Geen probleem, de milieudienst schrijft wel even een rapport, kan meteen gebruikt worden voor de rechtbank als de burger het er niet mee eens is.
  Ambtenaren bepalen de hele gang van zaken en als beloning voor de bewezen diensten verwachten ze natuurlijk dat er wel wat tegenover staat, bijv. promotie en dus salarisverhoging.

  Sam Kooy zei

  Ik herinner mij een TV uitzending van Kanniewaarzijn over het gedoe rond de molen bij Schagerbrug. Bleek vriendjespolitiek te zijn. Wethouder was belanghebbende . Ja, ja een wethouder !! En had intussen al een flinke subsidie van - naar ik meen - zon'n miljoen in de pocket ! Hollandskroon ligt er naast. Dus .........

  Bakker zei

  Politici, maar ook de ondersteunende ambtenaren kunnen zo corrupt zijn als de pest, geen sterveling zal ze aan de schandpaal nagelen. Pas als ze te inhalig worden en alles voor zichzelf gaan houden bestaat de kans dat hij/zij verlinkt wordt en de fraude uitlekt zodat het voor de rechter komt. Neem het geval Hooijmaiers, die werd te inhalig maar ambtenaren en collega politici moeten er van geweten hebben, maar speelden de vermoorde onschuld toen Hooijmaiers tegen de lamp liep(werd verraden).

  Anoniem zei

  Wel makkelijk zo'n nieuwe APV; begint al vruchten af te werpen.

  Anoniem zei

  "Nieuwe voorzitter dagelijks bestuur RUD NHN

  Vanaf 26 juni 2014 is de heer Sigge van der Veek de nieuwe voorzitter van het dagelijks bestuur RUD NHN. Naast het voorzitterschap is de heer van der Veek wethouder van de gemeente Schagen, met onder andere ‘duurzaamheid en milieu’ in zijn portefeuille. Hij volgt mevrouw Lia Franken op, voormalig wethouder ruimtelijke ordening van de gemeente Hollands Kroon".


  Een wethouder(v.d.Veek) die zelf een illegale windmolen heeft moet handhavend optreden tegen een van zijn collega windmolenbezitters? Geen weldenkend mens die dat gelooft.
  Zijn voorganger ex voorzitter Lia Franken was precies hetzelfde, die had ook alleen maar de belangen van de boeren windmolenbezitters voor ogen, niet van de burger, vandaar ook dat er in opdracht van Franken en nu dus V.d.Veek nooit onregelmatigheden door de milieudienst zijn geconstateerd en ook niet zullen worden hoewel er natuurlijk volop onregelmatigheden zijn.

  Anoniem zei

  V E R M E E N D E geluidsoverlast.
  Dit zegt godverdomme wel iets over de arrogantie van de boven ons gestelden!

  Anoniem zei

  Deze klacht had ik aan de R.U.D.willen sturen
  De herrie is niet te verdragen.Ik wil bij de windboer langs maar ben bang dat ik enkel kan schelden
  Ik wil een steen pakken en door zijn ramen gooien . Ik doe het niet, want dan maak ik mij tot slachtoffer van die afschuwelijke wetten en de windboer .

  Niet normaal. Wat zijn dat toch voor mensen ,die windboeren die hun buren bloednerveus maken met hun bonkende windturbines, waardoor geen normaal mens kan slapen ?
  Wat zijn dat voor wetten die dit mogelijk maken ?
  Gem . Hollands Kroon , wat is dat voor een gem .die niets doet om zijn bewoners te beschermen tegen onduldbare geluidsoverlast ?
  De partijen Lada en Senioren Hollands Kroon , wat zijn dat toch voor partijen die na hun verkiezing in het gem. bestuur niets meer doen met hun principes ?

  Mr. X. zei

  Ziedaar het voorzichtig beginnende succes van de nieuwe APV; wij weten nu wat Nawijn bedoelde toen hij maanden geleden voor de TV orakelde over vermindering regelgeving.

  P.Dekker zei

  In Amsterdam zijn weer een stel ambtenaren op non actief gezet wegens fraude. In Nederland zijn 1 miljoen ambtenaren werkzaam, als alle ambtenaren die frauderen gepakt zouden worden blijft de helft nog niet eens over en dat is in Hollands Kroon niet anders. Er zitten een stel ambtenaren die allang ontslagen hadden moeten worden, maar de politiek heeft baat bij dergelijke ambtenaren want ze zijn zelf geen haar beter, dus we blijven er mee opgescheept zitten. Gelukkig zijn er ook nog een stel goede, maar die worden vaak weggepest, want liever geen pottenkijkers.

  Een reactie posten