Bloembollen met Milieukeur zijn dit najaar voor het eerst verkrijgbaar

Datum:
 • zaterdag 30 juli 2016
 • in
 • Categorie:
 • Milieukeur voor de bollenteelt stelt hoge eisen op het gebied van bemesting en bodemvruchtbaarheid, gewasbescherming, water, energie en biodiversiteit. 

  Bij kwekerij Jac Uittenbogaard & Zonen in Noordwijkerhout worden momenteel de eerste bollen met Milieukeur gerooid, gesorteerd, gedroogd en verkoopklaar gemaakt.

  Uittenbogaard is een van de drie Nederlandse bloembollentelers die onlangs een milieucertificaat van de Stichting Milieukeur ontving. 

  De drie bedrijven zijn samen goed voor 230 hectare aan teelt van extra duurzame voorjaarsbloeiers als tulpen, krokussen, irissen en narcissen. Kweker Rudolph Uittenbogaard is tevreden: "

  Ondanks de extreme weersomstandigheden van de afgelopen maanden is de oogst van mooie kwaliteit en er zijn voldoende aantallen." 

  Milieukeur voor de bollenteelt stelt hoge eisen op het gebied van bemesting en bodemvruchtbaarheid, gewasbescherming, water, energie en biodiversiteit. De bollen met Milieukeur zijn dit najaar voor het eerst verkrijgbaar.


  bron: JUB Holland, 28/07/16

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Met keurmerken wordt op grote schaal gesjoemeld, zeker met milieukeurmerken. Je ziet door de keurmerken het bos niet meer.
  Bovendien wie moet gaan controleren of het milieukeurmerk wel terecht is afgegeven, de Milieudienst?
  Van die dienst is helemaal niets, maar dan ook helemaal niets goeds te verwachten, het is daar een grote ......bende.

  Een reactie posten