Vluchtelingen in De Oude Beurs

Datum:
  • donderdag 9 juni 2016
  • in
  • Categorie: , , , ,
  • Hollands Kroon -  Café opknappen - Drie jaar azc - Later arbeidsmigranten


    Mike Deutekom m.deutekom@hollandmediacombinatie.nl




    Jacob Jan Vijn van Migrantenhuisvesting.com wil in het voormalige café en partycentrum De Oude Beurs in Middenmeer ruim honderd vluchtelingen gaan opvangen. Het college van burgemeester en wethouders van Hollands Kroon steunt dit initiatief.

    De Oude Beurs staat al jaren leeg en is aan het verpauperen. Vijn wil het gebouw opknappen en verbouwen, waarna het eerst drie jaar kan worden gebruikt als aanvullende op-vanglocatie (avo) door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Na die drie jaar wil Vijn er arbeidsmigranten onderdak gaan geven.

    Het college van Hollands Kroon staat positief tegenover het initiatief, zo laat woordvoerster Noortje Slot van de gemeente weten. B en W stellen de gemeenteraad voor eenzelfde grondhouding aan te nemen.

    „Een relatief kleine opvanglocatie voor ruim honderd vluchtelingen past goed in het uitgangspunt van het college om een bijdrage te leveren aan het vluchtelingenvraagstuk die past bij het karakter van Hollands Kroon. Wel moet de initiatiefnemer nog de nodige vergunningen - aanvragen, inclusief een eventuele bestemmingswijziging. Het COA is - net als bij een azc - volledig verantwoordelijk voor de zorg en begeleiding van de vluchtelingen. "

    Het COA, de gemeente en initiatiefnemer Vijn houden op dinsdagavond 21 juni een informatiemarkt in De Meerbaak in Middenmeer. Tussen zeven uur en half negen kunnen geïnteresseerden binnenlopen om meer te weten te komen over het plan met De Oude Beurs.

    Niedorp 

    Ook in Nieuwe Niedorp en Winkel is een werkgroep bezig met een plan voor kleinschalige opvang van vluchtelingen, zo meldt het college. 5e werkgroep heeft zich bij de gemeente en COA gemeld en wil zich na gesprekken actief inzetten voor de huisvesting en integratie van kleine groepen vergunninghouders in het dorp. De mogelijkheden worden daar nu onderzocht.

    ____________________________________________________

    Plannen voor kleine azc's in Hollands Kroon 

    Mike Deutekom

     Anna Paulowna - Er zijn meerdere initiatieven voor kleinschalige asiel- zoekerscentra (azc's) in de gemeente Hollands Kroon. De gemeenteraad bespreekt de plannen in de vergadering op 28 juni.

    Burgemeester en wethouders zijn afgestapt van het idee om één groot azc met zeshonderd tot achthonderd bewoners te vestigen binnen de gemeentegrenzen. Dat wordt door veel inwoners te massaal bevonden voor de relatief kleine dorpen in Hollands Kroon.

    Vandaar dat het college de raad nu voorstelt om de ondergrens van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) aan te houden en een locatie te zoeken voor een azc met driehonderd bewoners. Daarnaast zijn er particuliere initiatieven in Middenmeer en Nieuwe Niedorp.

    NHD







    2 reacties :

    Bakker zei

    Het doel van de ongekozen EU elite is om Europa om te volken door de grenzen wagenwijd open te zetten zodat de moslims zich kunnen vermengen met Europeanen om zodoende inteelt tegen te gaan.

    Wie denkt dat het anders is leze het interview van Die Zeit met de machtigste man in de EU , de Duitser Schlaulbe. Het is angstaanjagend en dan te weten dat Angela Merkel nog een graadje erger is.
    http://joostniemoller.nl/2016/06/machtigste-man-europa-revolutionaire-eugentische-plan/

    Alle politici in Europa weten er van of behoren er van te weten, ook in Hollands Kroon en Schagen.

    Sam Kooy zei

    BenW houden zich in Hollandskroon aan de ondergrens van 300 asielzoekers in één azc (eis COA). Echter, er wordt aangegeven dat er DAARNAAST particuliere initiatieven zijn en worden ontwikkeld. Uit bovenstaande trek ik één conclusie: uitgaande van het bovenstaande zal het totale aantal asielzoekers uitkomen op 300 + X. X is het voorshands onbekende aantal voortkomend uit die particuliere initiatieven !!!!!!!!! M.a.w. het COA (Dijkhof als maatje van Nawijn !???) krijgt (bijna) tóch haar zin. De mening van de ingezetenen van Hollandskroon wordt hiermee verkwanseld.

    Een reactie posten