Vervoer is wél zaak gemeente

Datum:
  • zaterdag 18 juni 2016
  • in
  • Categorie: , ,
  • _____________________________________________________________________

    Ouders van kinderen die speciaal onderwijs volgen, mogen rekenen op goed geregeld taxivervoer. De gemeenten moet dat garanderen door zich ook te bekommeren om het lot van de chauffeurs.
    _____________________________________________________________________


    Richard Zut rzut@hollandmediacombinatie.nl  verslaggever Schager Courant

    Hij stelt dat de contractperikelen met de 68 betrokken Klomp-chauffeurs bij de tijdelijke contractant voor het leerlingenvervoer in Schagen, Den Helder en Hollands Kroon géén zaak zijn van de gemeenten.

    Als het aan wethouder Ben Blonk ligt, gebeurt dat laatste echter niet. Die stellingname doet pijn aan oren en ogen. Het getuigt namelijk van weinig sociaalmaatschappelijke betrokkenheid bij deze PvdA-wethouder, die penvoerder is namens genoemde gemeenten. Een korte uitleg is hier op zijn plaats...

    In 2013 werd het vervoer van leerlingen naar scholen voor speciaal onderwijs door Blonk cs gegund aan Klomp Groepsvervoer uit Ede. Voor tenminste drie jaar. Mededinger Connexxion uit Alkmaar, die dit type vervoer bijna een jaar invulde, nadat Taxi Centrale Schoorl plotsklaps failliet ging, werd gepasseerd. De in deze regio wonende chauffeurs die toen de taxibusjes van Connexxion bestuurden vielen tussen wal en schip: omdat Klomp niet verplicht werd de Connexxion-chauffeurs over te nemen. In plaats daarvan ging Klomp zelf nieuwe chauffeurs opleiden. Waar die vandaan kwamen? Uit de bijstandsbakken van Schagen, Hollands Kroon en Den Helder! De Connexxion-mensen belandden in de - door het Rijk betaalde - WW... Zij die wél door Klomp werden aangenomen, moesten door het stof en kregen slechtere arbeidsvoorwaarden. Toeval of niet, maar herhaalt de geschiedenis zich?

    Noordhollands dagblad

    0 reacties :

    Een reactie posten