Tegenwind wil alternatieve plek voor windpark

Datum:
 • vrijdag 10 juni 2016
 • in
 • Categorie: , , ,
 • ZWAAGDIJK-OOST - Wanneer en bij welke procedure is besloten dat Zwaagdijk-Oost stedelijk gebied is. Die klemmende vraag legt Stuurgroep Tegenwind neer bij de provinciale politiek. 



  Door Connie Vertegaal - 9-6-2016, 

  Tegenwind vindt Zwaagdijk-Oost landelijk gebied, vindt de plek ten noorden van de Westfrisiaweg absoluut ongeschikt voor een windmolenpark van vijf turbines en wil dat een alternatieve locatie voor windpark wordt aangeboden. ’Er zijn 17 plekken die graag een windpark willen’, aldus de Stuurgroep.

  Het wordt spannend voor de omwonenden van het beoogde windpark. Maandag spreekt de provinciale politiek zich voor het eerst uit over Westfrisia. Gedeputeerde Staten wil de pip-procedure starten die het windpark van vijf turbines bij Zwaagdijk-Oost mogelijk maken, de politiek kan het alleen afblazen met het argument dat er geen sprake is van ’goede ruimtelijke’ ordening.

  En dan komt het argument ’landelijk of stedelijk’ om de hoek kijken. De provincie wil windparken bij voorkeur in stedelijke gebieden. Voorheen gold de noordkant van de Westfrisiaweg bij de provincie als ’landelijk’ en de zuidkant als ’verstedelijkt’. Nu is de grens opgeschoven naar de Zwaagdijk.

  Fel tegenstander van het windpark in Provinciale Staten is de PVV. Statenlid Menno Ludriks: ,,Het is ongehoord. Niet alleen zijn de gemeente Medemblik en omwonenden fel tegen de plannen, dus draagvlak is er niet, maar de molens komen ook nog eens binnen 600 meter van woningen te staan, volledig in strijd met de regels.’’

  NHD



  0 reacties :

  Een reactie posten